Криворізькі транспортники придбали міні-навантажувач у фірми з орбіти мільйонера Ермолаєва
20.12.2022   //   99 Переглядів

9 грудня КП «Міський тролейбус» уклало угоду із ТОВ ТД «Альфатех» про купівлю техніки вартістю 3,66 млн грн. 

Закупівля міні-навантажувача в комплекті з навісним обладнанням проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями».

В питаннях до процедури український виробник ТОВ ТДС Укрспецтехніка запропонував замовнику відкорегувати технічне завдання, щоб компанія теж мала можливість прийняти участь у тендері. Ці зміни, за словами виробника, не погіршували технічні характеристики товару, а давали можливість запропонувати кращий за параметрами та виробничим потенціалом навантажувач з великою економією для бюджету. Але КП «Міський тролейбус» відмовилося вносити зміни.  

На торгах ТОВ ТД «Альфатех» було єдиним учасником. Компанія продала криворізьким транспортникам чеський навантажувач Bobcat S590. Комплектування навісним обладнанням: щіткою, вилами, відвалом, молотом та ковшом підрядник ТОВ ТД «Альфатех» буде робити вже в Україні. Техніку замовник має отримати до 20 грудня 2022 року. 

Фінальна ціна міні-навантажувача Bobcat S590 в комплекті з п’ятьма одиницями навісного обладнання коштуватиме криворіжцям 3 млн. 660 тис. грн.

ТОВ Торговий дім «Альфатех» не є виробником техніки, ця фірма займається оптовою торгівлею машинами й устаткуванням для добувної промисловості та будівництва. Зареєстрована вона більше 12 років тому і має прописку в селищі Слобожанське Дніпропетровської області. Директором та бенефіціаром компанії вказано Євгена Гармату. Раніше він працював  комерційним директором ПрАТ «Дніпрополімермаш», яке входить в корпорацію «Алеф» дніпровського мільйонера Вадима Єрмолаєва

Засновниками ТОВ ТД “Альфатех” вказано Олександра Романюка та “Фабіола компані лімітед» з Сейшельских островів. Романюк є власником нині ліквідованого ТОВ «Альфатех», який також має офшорну реєстрацію. За інформацією сайту Наші Гроші, цей офшор є засновником низки фірм, які також пов’язують із Вадимом Єрмолаєвим.

Спочатку ТОВ «Альфатех», а згодом і його молодший «брат» ТОВ ТД «Альфатех», отримали монополію на постачання техніки для комунальників Дніпропетровщини. Тільки в жовтні КП «Кривбасводоканал» придбало в ТОВ ТД «Альфатех» два екскаваторина за 16 мільйонів. 

 

Залиште відповідь