Київська ОДА на 15 мільйонів замовила ремонти у постраждалому від війни Василькові
16.12.2022   //   68 Переглядів

Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації без проведення конкурсів замовив ТОВ «ДТ Парк» ремонтні роботи у місті Васильків на 14,7 млн грн.

Про це пише Валерій Магланович у виданні «Інформатор. Гроші» з посиланням на дані системи «Прозорро». 

Найбільше у Василькові постраждала вулиця Декабристів. На ній і пройде основна маса робіт. Видання наводить перелік об’єктів, де проведуть ремонти:

За даними  Youcontrol, ТОВ «ДТ Парк» було засноване у 2012 році у Києві. У 2015 році підприємство переїхало до села Петрівське, у 2018 році – до села Крюківщина Києво-Святошинського району, а у 2020 році – до міста Вишневе. Спочатку засновником і директором був Андрій Корнійчук з міста Вишневе. У 2017 році йому на зміну прийшла Тетяна Шапошнікова з Полтави.

З 2017 року фірма виграла у тендерах на 36,06 млн грн. При цьому основним профілем ТОВ «ДТ Парк» є електромонтажні роботи, чим воно здебільшого і займалося. Зокрема, у Василькові на замовлення КП «Комбінат комунальних підприємств міста Василькова» ТОВ «ДТ Парк» займалося ремонтом та монтажем і постачанням елементів вуличного освітлення протягом 2018-2020 років на 9,1 млн грн.

Тетяна Шапошнікова з 2013 по 2022 рік була фізичною особою-підприємицею у Полтаві. Основний профіль діяльності – оптова торгівля меблями, килимами й освітлювальними приладами. У 2014-2016 роках Тетяна Шапошнікова була директоркою і власницею ТОВ «СІА Електрик» у Софіївській Борщагівці (зараз належить Ігорю Сливці), у 2017-2018 році – власниця і директорка ТОВ «СІА Продакшн» у Крюківщині (зараз належить Віталію Миколайцю з Вишневого).

А у квітні 2022 року Тетяна Шапошнікова заснувала і очолила Благодійний фонд «Ковчег Добра» у Чернівцях. При цьому так вказана електронна пошта ТОВ «ДТ Парк». Співзасновнику фонду – Ігор Влад та Ярослав Кармазенюк. Обидва ці діячі з Чернівців. Фонд збирає гроші для допомоги військовим і переселенцям, а також отримує гуманітарну допомогу з-за кордону.

Ярослав Кармазенюк – голова Регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернівецькій області. А ще він був у період 2014-2019 років помічником-консультантом народного депутата України від партії «Народний фронт» Михайла Гаврилюка (козак Гаврилюк) та невдало балотувався до Черкаської обласної (2015) та міської рад (2020). Ігор Влад – підприємець з Чернівців, голова Організації роботодавців малого і середнього підприємництва Чернівецької області, голова Благодійного фонду Михайла Гаврилюка, співзасновник Благодійного фонду «Справа честі». Благодійний фонд Михайла Гаврилюка свого часу заснували сам Михайло Гаврилюк та журналіст з Вишневого Сергій Бірюков.

Вперше Васильків постраждав 24 лютого 2022 р., коли росіянами було атаковано військовий аеродром. 26 лютого українським захисникам вдалося відбити атаку на аеропорт, бої велися, зокрема, на вулиці Декабристів. 28 лютого в результаті ракетного обстрілу Василькова був зруйнований 5-поверховий будинок по вул. Декабристів, 42, значних пошкоджень зазнали сусідні будинки. 12 березня росіяни випустили 8 ракет по Василькову, після чого сталося загоряння на нафтобазі в селі Крячки, а місцевий аеродром було повністю знищено. 3 квітня завдано ракетного удару по будівлях штабу Повітряного командування «Центр», навчального центру і коледжу НАУ у Василькові.

Залиште відповідь