Криворізьку мерію до кінця року пропіарять на мільйон фірми з орбіти Вілкулів   
16.12.2022   //   107 Переглядів

Комунальне підприємство “Інститут розвитку міста Кривого Рогу” Криворізької міської ради у грудні 2022 року витратить більше мільйона на рекламні та маркетингові послуги.

Інформацію про закупівлі опубліковано в системі Прозорро.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» замовило послуги з висвітлення щодо безпеки й захисту мешканців, виконання соціально-гуманітарних програм, роботи об’єктів критичної інфраструктури та іншої важливої інформації в умовах особливого правового режиму (воєнного стану) через засоби масової інформації на радіо та телеканалах, а також в мережі Інтернет та друкованих періодичних виданнях.

Загалом на замовні публікації та повідомлення в ЗМІ щодо діяльності органів влади Кривого Рогу до кінця грудня 2022 року витратять 1,15 млн. грн.

На радіо та телеканалах розміщувати рекламні матеріали буде дніпровське ТОВ ТРК «Нова». В переліку замовника послуг такі телеканали: «ОТВ» («Громадське телебачення Дніпра «ОТВ») та «1 ПЕРВЫЙ ГОРОДСКОЙ». А також радіостанції: «Город-FМ», «РАДІО КРИВБАС», «Радио Пятница», «NRJ», «Перець FМ», «Стильное».

В мережі Інтернет розміщувати публікації буде ТОВ «Інформаційне агентство «Кривбас Он-лайн». Замовні матеріали про діяльність органів влади Кривого Рогу будуть опубліковані на сайтах: “1 ПЕРВЫЙ ГОРОДСКОЙ”, “ИА Кривбасс-ON-LINE”, “0564.ua”, а також у газетах: “Пульс: новости, факты, комментарии”, «Вечер», «ВЕК. Вестник Кривбасса» та у виданні «Моя Газета Домашня».

ТОВ ТРК «Нова» зареєстровано більше 18 років тому у Дніпрі. Керівник фірми Галина Булавка. Це колишня секретарка міськради Дніпра, яка в 2015 році стала виконуючою обов’язки міського голови. Сьогодні вона є діючою депутаткою Дніпропетровської обласної ради від партії «Батьківщина». Також Булавка ходила на вибори із партіями «Опозиційний блок» та «Наш край».

ТРК «Нова» належить Станіславу Басову, колишньому працівнику відділу реклами Комунального підприємства “Адміністративно-технічне управління” Дніпропетровської міської ради. Басов є депутатом міськради Дніпра від партії «Громадська сила». До бізнес-групи Станіслава Басова також входить ще 14 компаній та громадських об’єднань. З 2021 року ТОВ ТРК «Нова» вже отримало від КП “Інститут розвитку міста Кривого Рогу” 9,6 млн. грн. за рекламні послуги.

ТОВ «Інформаційне агентство «Кривбас Он-лайн» існує більше 13 років. Компанія входить до бізнес-групи родини Гівель. Павло Гівель та Ярослав Гівель колишні «регіонали» та «опоблоківці». В 2020 році брати балотувалися від партії Блок Вілкула «Українська перспектива».

Ярослав є керівником фонду «Майбутнє Кривбасу» Олександра Вілкула. До березня 2021 року Ярослав Гівель був серед співвласників компанії ТОВ ТРК «Нова». Сьогодні Ярослав є депутатом Дніпровської міської ради від партії Блок Вілкула “Українська перспектива”.

Павло Гівель очолював ліквідоване підприємство «Криворіжіндустрбуд», головував у Криворізькій міській виборчій комісії, а також був дотичним до скандалу із корупційними схемами при ремонті Криворізького аеропорту. В 2020 році Павло Гівель балотувався від партії Блок Вілкула “Українська перспектива” та отримав посаду заступника голови Металургійної райради у Кривому Розі.

Компанія-переможниця має власний інформаційний ресурс krnews.ua, який також буде отримувати бюджетні кошти за інформаційні послуги. З 2021 року ТОВ ІА «Кривбас Он-лайн» вже отримало 5 млн. грн. з бюджету міста. 

Раніше ми розповіли, кому ще Криворізька мерія докинула мільйон на піар-послуги. 

 

Залиште відповідь