На луцький стадіон, який компанія Палиці віддала місту, виділять майже два мільйони
14.12.2022   //   58 Переглядів

На фінансову підтримку нещодавно створеного комунального підприємства «Стадіон Авангард» у 2023 році у проєкті міського бюджету Луцька передбачили 1,88 млн грн.

Про це пише Юлія Галецька у «Силі правди».

Відповідний проєкт бюджету на 2023 рік Луцької міської територіальної громади днями погодили члени виконавчого комітету. Далі – слово за депутатами.

Загалом же на фізичну культуру та спорт у Луцькій громаді наступного року передбачили 58,98 млн грн. Із них 1,882 мільйона гривень – КП «Стадіон Авангард».

Ці кошти закладають в бюджет в рамках Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Стадіон Авангард» на 2023-2025 роки, яку Луцька міська рада збирається прийняти у грудні.

У проєкті програми йдеться, що загалом впродовж 2023-2025 років на фінансову підтримку спортивної арени збираються витратити 13,1 мільйона гривень. Майже п’ять мільйонів – з бюджету громади, сім мільйонів – власних коштів та 1,15 мільйона – з інших джерел.

Нещодавно «Сила правди» розповідала, як луцький стадіон «Авангард» повернувся у комунальну власність: його безкоштовно повернули у комунальну власність компанії, яким належала інфраструктура вже «дотліваючого», а раніше одного із найкрутіших футбольних клубів України – ФК «Волинь». Ці компанії пов’язують із нардепом Ігорем Палицею.

Для опіки спортивним об’єктом Луцька міська рада створила спеціальне комунальне підприємство «Стадіон Аванград». Цього року на підтримку його діяльності вже виділяли з бюджету 485 тисяч гривень.

Луцький міський голова Ігор Поліщук вважає, що після перемоги у війні з Росією арені дадуть нове життя, а один чемпіонат приноситиме стадіону мінімум 150 тисяч гривень.

Залиште відповідь