Будівельники Луніна віддали третю угоду виправданому у розкрадані коштів підряднику
14.12.2022   //   61 Переглядів

Департамент  будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської обласної державної адміністрації  без торгів віддав 10 млн гривень місцевому підряднику на здійснення ремонтних робіт у приміщенні одного з комунальних закладів області. Це вже третя угода, укладена між цим підрядником та чиновниками Полтавської ОВА з початку повномасштабного вторгнення. Всі вони укладені без проведення конкурентних закупівель, а їхня загальна вартість перевищила 25 млн гривень. 

Інформація про це міститься у системі “Прозорро”. 

13 грудня чиновники повідомили про укладання угоди на реконструкцію приміщень головного корпусу Гадяцького геріатричного будинку-інтернату. Вартість робіт складе 10,4 млн гривень. Їх до 31 травня 2023 року має виконати товариство “Будімперія 2017”. Повідомлення, опубліковане чиновниками, не містить тексту договору, тому не дозволяє визначити об’єми робіт та вартість матеріалів, які будуть використовуватися під час їх виконання.  

До цього це ж підприємство отримало право на здійснення капітального ремонту спального корпусу № 13 Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату вартістю 6,5 млн гривень та приміщень у гуртожитку Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського в м. Гадяч, ціною трохи менше 10 млн гривень.  Роботи у всіх випадках мають бути завершені навесні 2023 року.

Компанія “Будімперія 2017” належить місцевому підприємцю Олексію Лисенку. Як повідомляє полтавське інтернет-видання “Полтавщина”, у 2019 році його почали судити за заволодіння коштами, виділеними на реконструкцію одного із профтехучилищ області. За версією слідства, Лисенко разом з “поплічницею” в особі очільниці ПТУ неправомірно “освоїли” 308 тисяч гривень. Але провину підприємця, на думку суду, слідству довести не вдалося, і він отримав виправдовувальний вирок.

 

Залиште відповідь