«Велика добудова»: На завершення будівництва ЦНАПу у Войнівці виділили ще 1,3 мільйона
13.12.2022   //   132 Переглядів

Департамент капбудівництва Кіровоградської ОВА 9 грудня уклав з ПП «Кабекслайн» угоду про будівництво Центру адмінпослуг у селищі Войнівка Олександрійського району загальною вартістю 1 млн 300 тис. грн.

Про це йдеться в системі Prozorro.

Згідно з угодою, підрядник має завершити будівництво до 25 грудня, але графік може коригуватися у разі непередбачуваних обставин, що можуть виникнути не з його вини. «Кабекслайн» повинен завершити залишкові роботи (внутрішні санітарно-технічні роботи, припливно-витяжну систему, електроосвітлення, автоматичну систему протипожежного захисту) та додаткові будівельні роботи (загальнобудівельні, слабкострумові мережі, зовнішні мережі освітлення, водопровід та каналізація, дороги та майданчики).

Будівництво цього ЦНАПу розпочалося у квітні 2019 року, тоді передбачили 9 млн грн держсубвенції на соціально-економічний розвиток. Проте роботи зупинилися через недофінансування і ПП «Кабекслайн» виконало лише 75% від запланованого, освоївши 5,6 млн грн. У 2020 році Приютівська селищна рада виділила 1 млн грн на добудову.

ПП «Кабекслайн» зареєстроване у Кропивницькому 2012 року, засновник і керівник – Леонід Федоренко. За період участі у публічних закупівлях це підприємство підписало 55 договорів на 225 млн грн. Також Федоренко значиться засновником ПП «Кабекс», ПП «Енерго-Тріумф» і співзасновником ТОВ «ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ ЦЕГЕЛЬНИЙ ЗАВОД».

Нині Федоренко є обвинуваченим у кримінальному провадженні №12019120000000277 від 20.11.2019 року за фактом привласнення бюджетних коштів на підрядах від головного управління ЖКГ Кропивницької міськради.

Залиште відповідь