Пов’язані фірми розіграли 37 мільйонів на ангіографічну систему для львівської лікарні
13.12.2022   //   133 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» 2 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ “Астріум” ангіограф за 36,92 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Підрядник поставить інтервенційну ангіографічну систему Alphenix core+ INFX-8000V/Y3.

На торгах єдиним конкурентом переможця було ТОВ “АФС Медицинтехнік”, яке запропонувало вищу суму – 36,96 млн грн. Фірми не торгувалися під час аукціону.

Нині столичною компанією «Астріум» володіє та керує киянин Віталій Степченко. Однак, за даними системи «YouControl», раніше він був лише директором цієї компанії, тоді як її засновником значився громадянин Хорватії Желько Гранатір з місцем реєстрації у Києві.

Контактною особою «Астріуму» в «Прозорро» була зазначена Людмила Щинович. За даними «Clarity-Project», у 2017 році вона представляла ТОВ «УМТ+» Дмитра Лаврентія. Лаврентій очолював ТОВ «АФС Медицинтехнік» німецької «АФС Медицинтехнік ГмбХ».

ТОВ “АФС Медицинтехнік” та ТОВ “Астріум” раніше зустрічалися удвох на тендерах. Зокрема, коли у жовтні комунальне некомерційне підприємство «Новояворівська лікарня імені Юрія Липи» Новояворівської міськради Львівської області замовило магнітно-резонансну томографічну систему за 59,88 млн грн. Тоді підряд дістався “АФС Медицинтехнік”.

Згідно з «Прозорро», з 2016 року ТОВ “Астріум” отримало замовлень на загальну суму 2,25 млрд грн.

Залиште відповідь