На Дніпропетровщині фірма з фінансової групи Фісталя отримає 6 мільйонів за ендоскопічні системи  
13.12.2022   //   118 Переглядів

12 грудня департамент охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації опублікував звіт про договір із ТОВ «Сучасна лікарня». Компанія на 5,9 млн. грн. поставить ендоскопічне обладнання.  

Закупівля проведена без використання електронної системи Прозорро.

Дві системи ендоскопічної візуалізації для гастроскопії придбано коштом обласного бюджету. Ціна одного комплекту склала 2,96 млн грн. Найменування та марка, а також комплектність обладнання в закупівлі не зазначені.

ТОВ «Сучасна лікарня» зареєстровано в грудні 2015 року. Засновником та директором є киянка Світлана Спірідонова. Фірма перемогла у закупівлях на суму 1,13 млрд. грн. Найбільший замовник – департамент охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

В 2021 році ТОВ «Сучасна лікарня» порушило умови договору із департаментом охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Компанія не поставила  вчасно кисневі концентратори. Після відкриття провадження компанія обладнання таки поставила, замовник вимагав оштрафувати постачальника, але в апеляції суддя скоротила розмір пені та штрафу до 30%. 

У тому ж в 2021 році кисневі концентратори в ТОВ “Сучасна лікарня” по вдвічі завищених цінах купував департамент охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації.  

Згідно інформації з сайту Наші гроші, «Сучасна лікарня»  разом з «Виробничою компанією «Діспомед» та низкою інших фірм (серед них «Ілатанмед», «Автоспецпром», «Горал», «Медична торгівельна компанія», «Донмед», «Допомога-І», «УМТ») згадується в кримінальному провадженні №32019100000000437 від 11.06.2019 з ввезення в Україну медобладнання та медвиробів по завищеним у 2-3 рази цінам. У справі стверджується, що всі вищезгадані структури реально «відносяться до однієї фінансової групи, підконтрольні одній групі осіб». Всі згадані вище компанії належать родині Германа Фісталя.

Батьком Германа Фісталя є відомий професор Еміль Яковлевич Фісталь, який і досі працює директором донецького опікового центру та отримує нагороди так званої «ДНР». Це саме в центрі Фісталя провідував поранених військових бурятів Йосиф Кобзон. Напередодні вторгнення Фісталь висловив підтримку дій Путіна.

Залиште відповідь