«Кіровоградобленерго» замовили «саме в себе» інформаційних послуг на півтора мільйона
12.12.2022   //   95 Переглядів

ПрАТ «Кіровоградобленерго» 7 грудня уклало угоду з ТОВ «ВС ЕНЕРДЖІ ІНТЕРНЕЙШНЛ УКРАЇНА» про надання інформаційно-консультаційних послуг загальною вартістю 1,44 млн грн (з яких 240 тис. грн ПДВ).

Про це йдеться в системі Prozorro.

Згідно з договором, підрядник надаватиме інформативно-консультативні послуги в галузі електроенергетики з питань управління виробництвом, удосконалення бізнес-процесів підприємства, інформуватиме про зміни в регуляторних актах, готуватиме аналітичні матеріали до них, розроблятиме методики управління оборотними коштами компанії та інше.

У додатку до договору вказано, що вартість послуг на місяць становить 120 тис. грн, з яких 20 тис. грн – ПДВ. Строк виконання робіт – 31 грудня 2023 року.

Власниками крупних пакетів акцій ПрАТ «Кіровоградобленерго» є ТОВ «ДТЕК Мережі» (24,5% від усіх акцій), що належить олігарху Рінату Ахметову, ТОВ «ВС ГРУП МЕНЕДЖМЕНТ» (21,25%) й «ВС Енерджі Інтернешнл» (51,64%) з однойменної групи компаній. Офіційно власниками вказані Валтс Вігантс, Віліс Дамбінс, Артурс Альтбергс, Олег Сізерман та Марина Ярославська.

Засновниками ТОВ «ВС ЕНЕРДЖІ ІНТЕРНЕЙШНЛ УКРАЇНА» також є вказані акціонери Валтс Вігантс, Віліс Дамбінс, Артурс Альтбергс, Олег Сізерман та Марина Ярославська.

До складу групи окрім «Кіровоградобленерго» входять 4 енергорозподільчих компаній: АТ «Херсонобленерго», АТ «Житомиробленерго», АТ «Чернівціобленерго», ПрАТ та ПрАТ «Рівнеобленерго».

Як повідомляли «СХЕМИ», Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора Офісу генпрокурора та наклав арешт на контрольні пакети акцій вказаних обленерго. Слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора проводять досудове розслідування за кількома звинуваченнями, зокрема – привласнення майна та вчинення «злочинною організацією «Лужники», яке представлене фінансово-промисловою групою VS Energy, умисних дій, з метою зміни меж території або державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб».

У самій компанії зв’язок з російськими бізнесменами заперечують.

Залиште відповідь