Вінницький обласний фонд сприяння будівництву відсудив у фірми ексдепутата 452 тисячі боргу 
11.12.2022   //   53 Переглядів

Задовольнивши позовну заяву Комунальної організації “Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву” Господарський суд вінницької області зобов’язав ТОВ “Прогрес” виплатити заявнику 452 тисячі гривень. Відповідне рішення суду від 23-го листопада було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 7-го грудня. 

Згідно матеріалів справи у липні 2019-го між “Обласним фондом сприяння інвестиціям та будівництву” та ТОВ “Прогрес” було укладено договір позики №19, Гроші фірма отримала на будівництво 8-ми квартирного житлового будинку по вул. Радянській, в смт. Крижопіль, Вінницької області.

Загальна сума позики складала 350 тисяч гривень. При цьому за користування грошовими коштами “Прогрес” мав сплачувати комунальникам відсотки в розмірі 3% річних, які нараховуються по день повного повернення позики. Відповідно до первинного договору цим днем мало стати 05 жовтня 2019 року.

Однак виплатити борг вчасно фірма не встигала, тож між торонами було підписано першу, другу, а потім і третю додаткові угоди, якими строк дії договору було продовжено. У підсумку аж до 1-го грудня 2020-го року. 

Як зазначено позивачем свої зобов`язання по договору відповідачем виконано лише частково, зокрема сплачено 42 тисячі гривень, з яких 14,81 тис грн це відсотки та 27,19 тис грн – частка основної позики.

На день подачі позовної заяви “Прогрес” заборгува вже 326,91 тис грн. Крім цього цієї суми “Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву” вимагав стягнути з підприємства 106,42 тис грн інфляційних нарахувань та 18,95 тис грн. – 3% річних.

У підсумку, ознайомившись з матеріалами справи суд прийняв рішення – задовольнити позов Комунальної організації “Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву” та стягнути з ТОВ “Прогрес” на користь позивача загалом 452 тисячі гривень. 

Власником так керівником ТОВ “Прогрес” є тульчинський підприємець Валентин Смолій, ексдепутат Тульчинської районної ради від партії “Батьківщина”. Окрім власної фірми підприємець здійснює свою діяльність і в якості ФОПа. 

Керівником Комунальної організації “Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву” з грудня 2021-го року вказаний Олександр Паламарчук. 

Залиште відповідь