Київська ОДА відновить вуличне освітлення у центрі Бородянки за 9 мільйонів
11.12.2022   //   140 Переглядів

Київська обласна військова адміністрація замовила роботи по капітальному ремонту мереж зовнішнього освітлення у Бородянці. Вони пройдуть на вулиці Центральній, яка постраждала внаслідок бойових дій від росіян. На роботи виділили 8,82 млн грн., які отримає ТОВ «Смартенергомонтаж».

Про це пише Дмитро Чернишов у видання «Гроші. Інформатор».

Роботи мають пройти до кінця року (до 31 грудня). Угоду уклали по спрощеній процедурі без проведення тендеру. Крім Центральної інші вулиці Бородянської громади Бучанського району Київської області цим договором не передбачені.

Невідомо, чи є якийсь досвід у фірми у проведенні відповідних робіт. Адже з бюджету прямих замовлень вона не отримувала до цього по тендерах. Без тендерів бюджетні кошти теж не отримувала. Можливо, працювала на субпідрядах.

Згідно з даними сайту Youcontrol, фірма була заснована у жовтні 2021 р. у Києві зі статутним капіталом у 150 тис грн. Основний профіль діяльності – електромонтажні роботи. Що цікаво, у січні 2022 р. фірма «Смартенергомонтаж», яка у Бородянці буде оновлювати вуличне зовнішнє освітлення, дала у борг 150 тис грн. підприємству ТОВ «Київська мережева клінічна лабораторія» (яку очолює Віктор Домбровський). Зараз щодо цього інциденту розглядається справа у Господарському суді міста Києва, де електромонтажне підприємство просить у лабораторії повернути кошти.

Директором ТОВ «Смартенергомонтаж» є Світлана Турбал з Києва. У 2011-2014 роках вона була підприємцем з профілем на оренду машин та устаткування та здачу в оренду нерухомості. Протягом 2016-2022 роках вона працювала в ТОВ «Єврофорвард Україна» (ТОВ «Ін Ван Бі»), яке займалося комп’ютерним програмуванням.

Власник «Смартенергомонтаж» – Олександр Сіухін. До 2017 р. він працював начальником служби перспективного розвитку, капітального будівництва та ремонтів у комунальному підприємстві Київради «Київміськсвітло». Також він був керівником ТОВ «Будівельна група «Містобудмонтаж» у 2018-2021 рр. (яка належала тоді Марії Присяжнюк). Ця компанія теж займалася ремонтами і будівництвом мереж зовнішнього освітлення та отримала від КП «Київміськсвітло» 7 замовлень на 27,7 млн грн.

Видання нагадало, що раніше Київська обласна військова адміністрація доручила частково відновлювати житлові будівлі постраждалої Бородянки фірмі родини екс-заступника селищного голови Дмитра Науменка.

Залиште відповідь