Відновлювати чернігівську бібліотеку за 12 мільйонів буде фірма, яка фігурує у розтраті бюджетних коштів
08.12.2022   //   75 Переглядів

Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ТОВ “УТБ-Інжиніринг” на ремонт будівлі Центральної міської бібліотеки імені М.М. Коцюбинського, пошкоджену внаслідок російської військової агресії. Вартість укладеної угоди може скласти 11,7 млн грн. 

Інформація про закупівлю оприлюднена на порталі Прозорро.

Очікувана вартість закупівлі становила 15,2 млн грн. Участь у тендері взяло три фірми: ТОВ “УТБ-Інжиніринг”, ТОВ “Виробничо-торгівельне підприємство “Промтехбуд” та ТОВ “Інекс Реал”.

2 грудня управління капітального будівництва Чернігівської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ТОВ “УТБ-Інжиніринг”.

За умовами тендерної документації,  ТОВ “УТБ-Інжиніринг” має виконати: ремонт покрівлі, оздобити вентшахту, установити водостічну систему покрівлі, опорядження приямків, ремонт фасаду, ремонт віконних решіток, ремонт піддашка запасного виходу, внутрішні роботи, замінити вікна та двері, відновити бетонні підвіконня, система опалення та інше. 

Роботи з капітального ремонту будівлі Центральної міської бібліотеки імені М.М. Коцюбинського Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи мають бути виконані до 15 липня 2023 року. 

Як повідомляли “Наші гроші. Регіон”, ТОВ “УТБ-Інжиніринг” фігурує у кримінальному провадженні № 42021000000001604 від 02.08.2021, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. 

У матеріалах справи зазначається, що з 2019 по 2021 рр. службові особи управління капітального будівництва Чернігівської міської ради за попередньою змовою із службовими особами низки підприємств, зокрема і ТОВ “УТБ-Інжиніринг”, розтратили кошти міського бюджету в особливо великих розмірах.

ТОВ “УТБ-Інжиніринг” засноване в 2016 році в Чернігові. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель. Власником і директором фірми є Павло Хайтов. За даними bi.prozorro, фірма з 2019 року отримала держзамовлень на 1,6 млрд грн. За час війни фірма отримала підрядів на 161 млн грн.

Залиште відповідь