Дніпровські чиновники придбали 180 безпілотників на 29 мільйонів у тендерного новачка 
08.12.2022   //   165 Переглядів

В листопаді комунальне підприємство “Інфо-Рада-Дніпро” Дніпровської міської ради придбало безпілотних літальних апаратів на 28,8 млн. грн. у ПП «Кисет».

Усього чиновники провели чотири закупівлі в системі Прозорро.

Загалом комунальники придбали у приватного підприємства 180 безпілотників. Серед них:

  • 100 штук DJI Mavic 3E Enterprise по 154 тис. грн. за одиницю;
  • 10 штук DJI Mavic 3 Fly More Combo по 118 тис. 320 грн. за одиницю;
  • 36 штук Autel EVO Lite+ Premium Bundle по 75 тис. грн. за одиницю;
  • 34 штуки Autel EVO II Dual 640 TV2 Rugged Bundle по 280 тис. грн. за одиницю.

ПП «Кисет» зареєстровано більше 20 років тому. Фірма жодного разу не приймала участі у бюджетних закупівлях. За місяць компанія прийняла участь у 16 закупівлях. Переважно всі замовлення надійшли від КП “Інфо-Рада-Дніпро” Дніпровської міської ради, а ще на мільйон підкинув замовлення Департамент інформаційних технологій Дніпровської міської ради.

З 1 листопада підприємство очолив новий керівник та власник Ігор Мікшун, який як ФОП веде посередницьку діяльність в сфері надання послуг мобільного харчування. Мікшун поставляв яйця, сметану, петрушку, моркву та інші продукти. Цікаво, що його номер телефону повністю співпадає з номером телефону ще одного продуктового постачальника ФОП Ліна Ляшко. 

Зазначимо, що до листопада компанія ПП «Кисет» була оформлена на Дениса Васіна. Цей дніпровський підприємець фігурант журналістського розслідування сайту Бюро.ua про тендерні змови нині ліквідованого КП «Безпечна та інноваційна освіта» Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Васін та його тендерний партнер розігрували закупівлі, розподіляючи між собою виграші та програші. Директор комунального підприємства-замовника виявився колишнім підлеглим Васіна. Після того, як він очолив комунальне підприємство, Васін почав навідуватися до свого екс-співробітника як учасника торгів.

На 2,6 млн. грн. спрацював Васін і з замовником безпілотних літальних апаратів – КП “Інфо-Рада-Дніпро”. Загалом Васін є переможцем у 58 закупівлях на суму 11 млн. грн. Всі закупівлі проведені на території Дніпра.

Залиште відповідь