Львівська ОДА за розширення системи електронного документообігу віддасть 12 мільйонів фірмі, яка згадується в кримінальних справах 
06.12.2022   //   73 Переглядів

Управління з питань цифрового розвитку Львівської обласної державної адміністрації 2 грудня замовило ТОВ “Інтекресі бейз” розширення системи електронного документообігу (СЕД) у Львівській обласній державній адміністрації та територіальних громад Львівської області за 11,62 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно зі специфікацією, підрядник повинен:

  • Надати 3075 ліцензій на використання програмного забезпечення по 2 500 грн.
  • Впровадити СЕД за 1,00 млн
  • Впровадити взаємодію з СЕВ ОВВ за 2,28 млн грн.

В договорі також вказані зарплати, які будуть отримувати представники підрядника. Найбільше передбачено для провідного інженера-програміста – 69,7 тис грн. Керівник проектів та програм отримуватиме 56 тис грн., старший інженер-програміст – 54,8 тис грн.

Закупівля проведена як відкриті торги з особливостями. Фірма була єдиним учасником.

ТОВ “Інтекресі бейз” входить у консорціум «Intecracy Group». Зараз вона належить компанії «Інтекресі Венче Лтд» (Кіпр), а керує нею Олександр Россол, раніше відомий як директор із розвитку компанії «Софтлайн». Кінцевим бенефіціаром “Інтекресі бейз” через офшор є киянин Михайло Віговський.

ТОВ “Інтекресі бейз” та «Айкюжн ІТ» згадуються в кримінальній справі поліції від 2020 року проти посадовців цілої купи органів влади, установ і підприємств. Мовляв, ці посадовці, замовляючи послуги низці фірм, не створили комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) з використанням засобів захисту інформації, які пройшли державну експертизу.

За даними судового реєстру, СБУ в 2019 році писала податківцям, що вважає «Айкюжн ІТ» та «Інтекресі Бейз» пов’язаними з фірмами «Юкрейніан Електронікс» та «Еверест Лімітед». Остання фірма мала розробити Єдину автоматизовану систему управління ЗСУ «Дзвін-АС». При цьому «Айкюжн ІТ» було безпосереднім розробником софту системи, який військові аудитори визнали негодним для нормального управління армією та зробленим по дуже завищеним кошторисам.

Крім того, «Айкюжн ІТ» та «Інтекресі Бейз» згадувались у кримінальному провадженні щодо закупівель ДП «Національні інформаційні системи» послуг щодо держреєстрів.

Згідно з «Прозорро», з 2016 року підрядник отримав замовлень на 130,99

Залиште відповідь