Одесити місяць не можуть купити зимової форми та каверів для шоломів і беруть китайські рації
05.12.2022   //   52 Переглядів

Протягом місяця одеські комунальники тричі намагалися придбати комплекти зимової форми для військових, але всі закупівлі були відмінені через відсутність пропозицій. Також одеситам була відмінена закупівля каверів для шоломів, очікуваною вартістю трохи менше 2 млн гривень через нібито відсутність подальшої потреби, але згодом оголошено повторну закупівлю.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

7 листопада департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оголосив про закупівлю 4000 комплектів військової зимової форми, очікуваною вартістю 48 млн гривень. До складу комплекту мали б увійти куртка вітровологозахисна, штани вітровологозахисні, взуття тактичне, білизна, перчатки, шапка, шкарпетки. Очікувана ціна одного комплекту склала трохи менше 12 тисяч гривень. За очікуваннями замовника, одяг мав бути доставлений до 20 грудня. Ця закупівля не відбулася через відсутність пропозицій. 

10 та 18 листопада було оголошено ще дві закупівлі 500 комплектів форми, очікуваною вартістю вже 18 тисяч гривень. Термін доставки – до 20 грудня. І ці закупівлі також не відбулися через відсутність пропозицій. Нові закупівлі замовник не оголошував.

Також 11 листопада чиновники оголосили закупівлю 3000 каверів для шоломів, очікуваною вартістю 2 млн гривень. Участь у аукціоні взяли два учасники: підприємець Микита Долгий та товариство “Укртак.ЮА”. Перемогу здобував саме Долгий з пропозицією 1 640 250 гривень (трохи менше 550 гривень за один кавер). 

28 листопада замовник відмінив цю закупівлю через нібито відсутність потреби. Але вже 2-го грудня оголосив повторну закупівлю аналогічних каверів. Поставлені вони мають бути до 20-го грудня. 

Також 5 грудня замовник завершив закупівлю комплекту радіостанцій, очікуваною вартістю 4,5 млн гривень. Участь у оголошених департаментом відкритих торгах на постачання 4 ретрансляторів та 120 портативних радіостанцій взяв лише один учасник – київське товариство «Інженіринг-Аналітика», що запропонувало товари китайського виробника Caltta Technologies. Ціна рації Caltta PH600 VHF з двома акумуляторами та гарнітурою склала трохи менше 37 тисяч гривень, а ретранслятор Caltta

PR900 VHF обійдеться одеситам у 244 тисячі гривень. Це суттєво вище роздрібної ціни, яку пропонують на різноманітних сайтах. 

«Інженіринг-Аналітика» “спеціалізується” на постачанні різної електроніки переважно китайського виробництва. На сьогодні компанія має понад 420 угод з розпорядниками публічних коштів на суму у 620 млн гривень. Бенефіціарами товариства є Володимир Перепилиця та Олег Сохан. 

Залиште відповідь