На Дніпропетровщині придбали 46 шкільних автобусів 
05.12.2022   //   47 Переглядів

 Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації придбав 46 шкільних автобусів у  ТОВ ТД «Еталон Авто».

Закупівля була розбита на 9 лотів.

Придбання транспорту здійснювалося за кошти освітньої субвенції з держбюджету і за рахунок співфінансування громад. Учасниками торгів стали ТОВ ТД «Еталон Авто» та ТОВ «Бас Мотор».

Ще один потенційний учасник торгів після відмови в отриманні авансу формою URDG 758, зазначив в коментарях до процедури, що отримати 46 нових автобусів протягом 45 днів із дати контракту можливо тільки в тому випадку, якщо автобуси тільки виготовлені і чекають на складі десь у Європі. Оскільки автобуси на склад ніхто не випускає, а нормальний виробничий цикл становить 90 днів, а ще треба врахувати 60 днів доставки, то замовнику потрібно чекати 150 днів.

«Ми розуміємо, що ви маєте освоїти свої бюджетні кошти ще цього року», – написав представник SENSO DYNAMICS LLC, тому «ми не можемо розглядати цей тендер як серйозний».

ТОВ «Бас Мотор», співзасновником якого раніше був Петро Порошенко, запропонувало автобуси індійського виробника Ashok Leyland. Цікаво, що ця компанія не знижувала стартових цін в жодному з тендерів. Тому всі лоти забрав Торговий дім «Еталон Авто». Загалом на 115 мільйонній закупівлі замовнику вдалося заощадити лише 56 тисяч гривень.

ТОВ ТД «Еталон Авто» запропонувало автобуси Чернігівського автозаводу. Також, згідно укладених угод, постачальник забезпечить гарантійне обслуговування протягом 24 місяців або 100 тис.км пробігу. 

ТОВ ТД «Еталон Авто» з 2018 року продав департаменту освіти і науки Дніпро ОГА шкільних автобусів на 230 млн. грн. 

Залиште відповідь