Кропивницька міськрада через суд стягнула з депутата від ОПЗЖ борг за оренду рекламних місць
04.12.2022   //   93 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов управління архітектури міськради Кропивницького до ФОПа Олександра Рацула про стягнення заборгованості за договорами оренди місць під розміщення рекламних засобів.

Про це йдеться у рішенні суду від 28 листопада.

Згідно з матеріалами справи, ФОП Рацул заборгував 13 400 гривень за договорами про оренду місць під розміщення світлодіодного екрана по вул. Преображенська (вартість оренди складає 718 грн на місяць), рекламної стели на розі вул. Преображенської та вул. В`ячеслава Чорновола (256 грн на місяць), рекламного щита по вул. 5-а Лінія (215 грн на місяць).  Протягом січня-серпня плата не вносилась.

Суд розглянув провадження у спрощеному режимі без виклику сторін. Відповідача про справу повідомляли поштою та електронним листом ще у жовтні. Проте у день розгляду провадження, а саме 28 листопада, він направив до канцелярії суду клопотання про оголошення перерви для ознайомлення з матеріалами справи, в якому зазначив електронну адресу, на яку направлялась ухвала суду. Суд зауважив, що вказане свідчить про фактичну обізнаність відповідача щодо розгляду в суді справи.

Відповідно до ст. 248 ГПК України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. Отже, 28.11.2022 є граничним строком розгляду справи.

Оскільки відповідач не надав пояснення чи підтвердження сплати боргу, суд постановив стягнути з нього 13 400 грн та ще 2 тис. грн судового збору. На рішення протягом 20 днів може бути подана апеляційна скарга.

Олександр Рацул є засновником ТОВ «Рекламно-виробниче підприємство – РІКМЕДІА». У 2020 році став депутатом Подільської районної у місті Кропивницькому ради від нині забороненої в Україні партії ОПЗЖ, був її членом. Рацул є в Реєстрі корупціонерів, адже у 2018 році визнаний судом винним у зловживанні впливом у справі щодо розміщення рекламних конструкцій в місті.

 

Залиште відповідь