Одеські чиновники зливають мільйони соратнику Труханова
03.12.2022   //   106 Переглядів

Суворовська районна адміністрація Одеської міської ради вчергове провела «відкриті» торги з особливостями для прибічника одеського міського голови Генадія Труханова, Віталія Поповича.

Про це пише Катерина Маденс у «Антикорупційному вимірі».

Попович є директором і власником компанії, яка фактично повністю витіснила комунальний ЖКС «Північний» на території Селища Котовського в Одесі. Тобто, компанія Поповича отримує прибуток за утримання будинків. Сталося це, вочевидь, завдяки міцним зв’язкам власника фірми з правлячою партією «Довіряй Ділам».

За даними порталу Prozorro, 17 листопада скандальний очільник Суворовської райадміністрації Сергій Кондратюк уклав договір на 3,19 млн грн з ТОВ «Керуюча компанія «Суворовський». Ці кошти заплатять «монополісту» за послуги з утримання і благоустрою територій в Суворовському районі, тобто звичайне підмітання вулиць. У фірми Поповича не було конкурентів на так званих відкритих торгах. Закупівлю чиновники проводили у форматі відкритих торгів з особливостями, що дозволяє їм не шукати найвигіднішу пропозицію та підписувати контракти з ким забажають.

За даними аналітичної системи YouControl, власник фірми КК «Суворовський» Віталій Попович до липня 2020 року очолював формальний осередок партії «Довіряй Ділам» в місті Хмельницький, звідки він родом. Крім того, Попович колись керував відомою в Одесі фірмою «Керуюча компанія Коін». Власником та бенефіціаром в ній є одесит Олег Чайковський, який за сумісництвом є близьким другом і бізнес-партнером брата мера Одеси.

Фірма Поповича отримує регулярні підряди від Суворовської райадміністрації вже досить давно. Лише за останні чотири роки журналісти змогли налічити 27 угод, завдяки яким компанія мерського соратника отримала з бюджету міста понад 18,86 млн грн. І це не враховуючи дрібні підряди від інших установ мерії та колосальні прибутки, отримані з мешканців Суворовського району за житлово-комунальні послуги та з низки фірм-прокладок, таких як «Кол-центр 15-01», «Швидка комунальна допомога 15-01». За весь цей період компанії довелося зустріти конкурента на своєму шляху всього лише три рази, а ще 65 закупівель були неконкурентними.

КК «Суворовський» вдалося не лише повністю витіснити з ринку комунальне підприємство ЖКС «Північний», а ще й користуватися нерухомістю цього КП. Журналісти виявили документ, в якому вказано, що в серпні 2017 р. ЖКС передав компанії Поповича свої будівлі та споруди площею 1841 кв. м за адресою вул. Паустовського, 31а. Так само ЖКС передав у позичку конкуренту і свою техніку.

«Антикорупційний вимір» нещодавно писав, що очільник Суворовської РА Сергій Кондратюк є підозрюваним у справі про розкрадання коштів на закупівлях для ТРО.

Залиште відповідь