Медичне об’єднання Луцької громади купило томограф за 62 мільйона 
02.12.2022   //   69 Переглядів

Комунальне підприємство “Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади” 24 листопада замовило ТОВ “АФС Медицинтехнік” магнітно-резонансний томограф за 61,88 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно  з умовами, підрядник поставить: систему-магнітну резонансну топографічну Ingenia Ambition S за 59,81 млн грн, та систему охолодження за 2,00 млн грн.

ТОВ «АФС Медицинтехнік» зареєстроване у 2013-му році. Фірма займається постачанням професійного діагностичного обладнання для всіх типів державних лікувальних закладів та установ, медичних центрів та кабінетів приватного типу. Директор компанії — Дмитро Лаврентій.

За даними аналітичної платформи YouControl, засновником ТОВ «АФС Медицинтехнік» є німецька фірма «AFS Medizintechnik GmbH». Серед проєктів останньої — неодноразова співпраця із Росією.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ «АФС Медицинтехнік» вказано громадянина Росії Олександра Халімона та німця Свена Краутера.

Халімон також є керівником та власником московської фармацевтичної компанії «Сонорей медікал груп», яка отримує мільйонні держзамовлення від Міністерства оборони Росії. В одній будівлі, але в сусідньому офісі прописана та функціонує ООО «АФС Медицинтехник», що також займається постачанням медичного обладнання.

Після нападу Росії на Україну Халімон вийшов із числа бенефіціарів українського бізнесу. Партнер Халімона Свен Краутер, який зазначений керуючим директором німецької «AFS Medizintechnik GmbH», сьогодні є єдиним власником німецької фірми. Але журналісти видання РБК у своєму розслідуванні пишуть, що про Свена Краутера немає згадок у жодних німецьких реєстрах і підозрюють, що це — підставна особа.

Залиште відповідь