На Буковині вартість 5 кілометрів прикордонної дороги, яку “завершували” ще торік, зросла до 112 мільйонів
30.11.2022   //   65 Переглядів

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області уклала додаткову угоду на капітальний ремонт дороги державного значення, вартістю 35 мільйонів гривень.

Про це йдеться на Прозорро.

Мова про Т-26-04 Чернівці – Герца – контрольно-пропускний пункт “Дяківці” на ділянці км 31+140 – км 35+997.

Додаткову угоду уклали 23 листопада. Які саме роботи має додатково виконати підрядник – невідомо.

Основний договір замовник уклав у травні 2021-року на 77 мільйонів гривень за ремонт 5 кілометрів автошляху.

Це прикордонний маршрут до Румунії, який ремонтувався в межах програми «Велике будівництво». Влітку минулого року Гайсинська РДА звітувала про успіхи під час ремонту. Уже у вересні Чернівецька САД повідомляла, що «завершує ремонт».

Однак до кінця року, як це і планувалося, його не завершили. Натомість дедлайн продовжили до жовтня 2022-го, заклавши фінансування на цей рік у 3 млн грн. Зокрема мали завершити основні об’єкти будівництва та залізобетонний міст, довжиною 36 метрів.

ШБУ-77 – дорожній гігант з Ужгороду, який виграв тендерів на 29 мільярдів гривень, у тому числі на майже 8 мільярдів у Чернівецькій області.

Директор фірми – Дмитро Соловйов, бенефіціар – Андрій Білоус із смт Велика Димерка на Київщині. За інформацією «Наші гроші. Львів», Білоус був директором ТОВ «САТ Україна», яка була заснована австрійською фірмою, чверть якої належить російському олігарху Олегу Дерипасці. Нині він числиться співзасновником.

Залиште відповідь