Криворізькі комунальники планують придбати генераторів на 25 мільйонів у фірми, пов’язаною із “радикалом” Рибалкою 
30.11.2022   //   72 Переглядів

9 листопада комунальне підприємство “Кривбасводоканал” повідомило про намір підписати договір вартістю 25,5 млн. грн. із ТОВ “М.Б.” на поставку дизельних генераторів.

Інформація про закупівлю міститься в системі Прозорро.

Згідно техзамовлення, на 25 млн. 643 тис. криворізькі комунальники планують придбати:

  • 1 дизельний генератор Genpower GNT 1400 (1018,2 кВт);
  • 10 одиниць дизельних генераторів Genpower GNT 71 (51,6 кВт);
  • 10 одиниць дизельних генераторів Genpower GNT 155 (112,7 кВт).

Строк поставки товарів – до 15 грудня 2022 року.

На відкриті торги з особливостями прийшов один учасник ТОВ “М.Б.”. Фірма запропонувала генератори виробництва турецької компанії Genpower.

ТОВ «М.Б.» зареєстровано більше 11 років тому в Києві. До середини грудня 2021 року компанія спеціалізувалася на виробництві хліба та хлібобулочних та кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання. Керувала пекарнею її власниця Юлія Балюк. За даними аналітичної платформи YouControl, Юлія Балюк в 2012-2014 роках була помічницею депутата від ВО «Батьківщина» Миколи Княжицького.

В грудні 2021 року фірма від Юлії Балюк перейшла у власність до киянина Єсаі Пилосяна та мешканця Харцизька Донецької області Дениса Самарського і змінила вид діяльності на оптову торгівлю фармацевтичними товарами. З квітня 2022 року фірма стала регулярно отримувати бюджетні замовлення на постачання медичного обладнання. А з вересня серед пропозицій ТОВ «М.Б.» з’явилися дизельні та бензинові генератори, а також дизель-генераторні установки.

Мешканець непідконтрольної території Денис Самарський став директором компанії. І Самарський, і Пилосян через Благодійний фонд «Милосердя світу» пов’язані із головним спонсором Радикальної партії Сергієм Рибалкою. До 2020 року цей фонд носив ім’я народного депутата та єкс-заступника голови Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 в Україні Сергія Рибалки.

Як з’ясували журналісти програми «Схеми», родинний бізнес Сергія Рибалки з виробництва снеків та насіння під брендом ТМ «SEMKI», всупереч публічної протиофшорній партійний позиції, користується закордонними юрисдикціями. Більше того, фірма ТОВ “Снек експорт”з бізнес-імперії Рибалки в 2017 році налагодила постачання своєї продукції на окуповані території та отримала звинувачення в фінансуванні тероризму. Менеджер компанії Денис Пробачай опинився за ґратами.

Цікаво, що біографія Рибалки тісно пов’язана із Дніпром, де він народився у 1978 році, та Кривим Рогом. В Дніпрі Рибалка мав свій перший бізнес та вперше поринув у політику, коли очолив осередок Індустріальної районної організації “Партії Пенсіонерів України” міста Дніпропетровська. Пізніше він став головою Дніпропетровської територіальної організації Радикальної Партії Олега Ляшка. 

Під час роботи у Верховній Раді, його помічниками були криворізькі депутати від Радикальної партії Катерина Шаповалова та Сергій Брик.

 

 

Залиште відповідь