Кривбасводоканал продовжує вкладати мільйони в ремонт старого каналізаційного колектора
30.11.2022   //   57 Переглядів

 29 листопада комунальне підприємство “Кривбасводоканал” повідомило про намір підписати договір вартістю 12,3 млн. грн. з дочірним підприємством “Криворіжагробуд” приватного акціонерного товариства “Криворіжгазбуд”.

Закупівля стосується реконструкції лівої нитки напірного колектору від КНС-8, від автодороги пр. 200-річчя Кривого Рогу до міської лікарні №2 в Саксаганському районі міста Кривий Ріг.

Згідно даних з тендерної документації, орієнтовна вартість виконання робіт складає 12,30 млн грн. З них у 2022 році витратять 8,16 млн. грн., а в 2023 році – 4,13 млн. грн.

Роботи виконує постійний підрядник “Криворіжагробуд”. З цією компанією з 2017 року водоканал підписав договорів на 180 млн. грн. Більшість замовлень оформлені за переговорною або спрощеною процедурою.

Каналізаційний колектор у районі «тисячки» на мікрорайоні «Сонячний» обслуговує мешканців кількох районів. Стара каналізаційна система проіржавіла настільки, що вже просто не справлялася з навантаженням. Будівництво нової гілки та ремонтні роботи на старому колекторі розпочалися ще в 2016 році. Криворізькі чиновники та комунальники примудрилися на одній ділянці впроваджувати паралельно три каналізаційні проекти, але жодного так і не закінчили. На сьомому році, в січні 2022 року, каналізаційними роботами зацікавилася прокуратура. Підприємцям, які займалися будівництвом самопливного каналізаційного колектора, оголошено підозри.

7 лютого 2022 року водоканал підписав черговий договір на реконструкцію лівої нитки напірного колектору від КНС-8, від автодороги пр. 200-річчя Кривого Рогу до міської лікарні №2 з ДП “Криворіжагробуд” вартістю 11,5 млн. грн. Що було, а що не було виконано підрядниками до початку війни – невідомо.

Дочірнє підприємство “Криворіжагробуд” приватного акціонерного товариства “Криворіжгазбуд” належить Андрію Лещіну та Ніні Поляковій.

Андрій Лещін ще за часів мера Любоненка входив до складу галузевої міської ради з питань промисловості та будівництва. В 2015 році Лещін був кандидатом в мери Кривого Рогу як самовисуванець. Набрав він тоді 496 голосів та забезпечив виборчі комісії «своїми» людьми.

Після виборів Лещін став членом виконкому Криворізької міськради. Він входить до складу виконкому і сьогодні. Лещін також є членом численних робочих груп і комісій.

Залиште відповідь