Криворізькі освітяни без торгів придбали ємності для води 
26.11.2022   //   354 Переглядів

21 листопада відділ освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради (Кривий Ріг) уклав угоду із ФОП Алла Цуркан на придбання ємностей для води на суму 310 тис. грн.

Закупівля проведена без використання електронної системи Прозорро.

В обґрунтуванні до закупівлі замовник зазначив, що ємність вертикальна кругла, 1000 літрів необхідна для проведення заходів мобілізації та цивільного захисту. ФОП Алла Цуркан поставить ці баки в заклади освіти району. Ціна одного баку 10 тис. грн.

Аналогічну закупівлю проводили освітяни сусіднього Покровського району, але скористалися  процедурою «Відкриті торги з особливостями». Учасники запропонували економічно вигідні пропозиції і знизили стартову ціну, проте тендерний комітет районного відділу освіти їх відхилив, обравши найдорожчу з них. Про цю закупівлю ми писали тут.

Відділ освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради взагалі не торгувався.

62-річна Алла Цуркан мешкає на Інгульці. Як приватна підприємниця зареєструвалася у вересні 2019 року. Вже в листопаді того ж року почала отримувати замовлення від бюджетних організацій району та сусідніх громад. Всі закупівлі за участі ФОП Цуркан проведені як звіти про договір або допорогові.

Залиште відповідь