Криворізька мерія придбала три радіокеровані комплекси для глибинної розвідки
25.11.2022   //   183 Переглядів

Виконавчий комітет Криворізької міської ради придбав на 1,2 млн. грн. радіокеровані комплекси «Чаклун» у ТОВ «Ер сі дірекшн».

Інформація про укладену угоду розміщена в системі Прозорро.

Закупівля проведена без використання електронної системи за процедурою «Українська Визвольна Війна». Загалом чиновники придбали три комплекси вартістю 400 тисяч гривень за кожний. Ціна на ці безпілотні літальні апарати є відкритою.

Комплекс радіокерований «Чаклун» складається із двох безпілотників, оснащених камерами, акумуляторами, запасними акумуляторами, передавачем, ноутбуком, на якому відбувається обробка інформації, а також ремонтним комплектом. Даний БпЛА призначений для глибинної розвідки, дальність польоту з різними акумуляторами може становити від 100 до 150 кілометрів, а робоча висота – від 300 до 500 метрів. Програмна швидкість складає 90 кілометрів на годину. Ще один важливий плюс – це його ремонтопридатність.

Сьогодні бюджетними установами країни у виробника офіційно придбано лише три таких літальних апарати.

ТОВ «Ер сі дірекшн» зареєстровано в червні 2022 року. Фірму заснували президент Федерації авіамодельного спорту Дніпропетровської області та Дніпра Дмитро Панченко та віце-президент організації Олександр Агеєв. Ще одним співвласником компанії став бізнесмен Віктор Орлов, що займається виготовленням м’ясних напівфабрикатів.

Одночасно із фірмою Панченко заснував БО «Благодійний фонд «Вірний напрямок». На його рахунки він збирав донати для виробництва літальних апаратів. Співвласником фонду став ще один член Федерації авіамодельного спорту Дніпра та засновник футбольного клубу “Енергія” Дмитро Тимченко

 

 

Залиште відповідь