Провідний архітектор Дніпра отримав замовлення на 1,4 мільйона на проектування житлових будинків 
24.11.2022   //   94 Переглядів

10 листопада Департамент капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації підписав договір з ПП Архітектурна майстерня «Аліпов» на виконання проектно-вишукувальних робіт. Вартість угоди склала 1,36 млн. грн.

Інформація про укладену угоду опублікована в системі Прозорро.

Закупівля проведена без використання електронної системи. Виконання проектно-вишукувальних робіт заплановано по об’єкту “Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків по вул. Агнії Барто, в районі буд. №2 в м. Дніпро”. Проектувати будівництво чиновники довірили ПП Архітектурна майстерня «Аліпов». 

Цікаво, що знайти підрядника на проектування житлових будинків на вулиці Барто департамент намагався ще в вересні. Була проведена закупівля послуг, але торги відмінили із формулюванням: «через відсутність подальшої потреби в закупівлі робіт і через необхідність внесення зміни в технічне завдання на проектування». Серед учасників було також ПП Архітектурна майстерня «Аліпов». При чому запропонована проектною організацією сума була найдорожчою пропозицією на тендері. А відхилити пропозиції всіх конкурентів замовнику не вдалося.

ПП Архітектурна майстерня «Аліпов» працює з 2001 року. Заснована майстерня Юрієм Аліповим. Очолює компанію його син Михайло Аліпов. Ця фірма вперше приймала участі в бюджетних закупівлях. Сам Михайло Аліпов зареєструвався як приватний підприємець лише місяць тому. Проте має славу провідного архітектора Дніпра. Замовниками проектів дніпровського архітектора раніше виступали приватні забудовники

Також Михайло Аліпов є головою Дніпропетровської обласної організації Національної спілки архітекторів України.

Залиште відповідь