Фірми депутатів Золочівської міськради за «розпил» грошей на ремонт каналізаційного колектора отримали 8 мільйонів штрафу
23.11.2022   //   47 Переглядів

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України 8 листопада оштрафувала ТОВ «Золочівагробуд» на 7,63 млн грн. та МП «Золочівка» на 42 тис грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Підставою для цього став попередній висновок Західного міжобласного територіального відділення АМКУ, який засвідчив, що ТОВ «Золочівагробуд» і МП «Золочівка» узгодили свою поведінку під час проведення тендеру у Золочеві.

Це реконструкція каналізаційного колектора по вул. Набережна і напірного колектора в місті на 14,3 млн грн, яку замовили ще у 2018 році.  АМКУ оштрафував ці два золочівські підприємства «у розмірі до десяти відсотків минулорічної виручки». А це 7,63 млн грн для «Золочівагробуд» та 42 тис. грн – для «Золочівка».

Крім того, перед тим, 20 жовтня, ці компанії отримали ще по одному штрафу, щоправда, меншому. Так, Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ своїм рішенням визнало, що «Золочівагробуд» і «Золочівка» узгоджено «торгувалися» під час тендеру на будівництво амбулаторії монопрактики в Ремезівцях Золочівського району. Це тендер на 6,8 млн грн, який також проводили у 2018 році.

Згідно із цим рішенням, обидва підприємства приймали участь в аукціоні з однієї IP-адреси, синхронно завантажували у Prozorro документи, які були відскановані на одному пристрої, подали однакові розрахунки у кошторисах. Більше того, директори підприємств зідзвонювалися під час проведення аукціону.

Тож, обидва підприємства були внесені у так званий «чорний список АМКУ» і три наступні роки вони не зможуть брати участі в торгах.

ТОВ «Золочівагробуд» працює з 2000 року. Власниками фірми є Михайло Круглик (водночас директор фірми) та Йосип Барабаш. Останній був депутатом Золочівської районної ради, а з 2015 року є депутатом Золочівської міської ради, входить до постійної CLICKBAIT/ Probably FAKE: комісії з земельних питань, екології, містобудування, архітектури та охорони історичного середовища. У 2015 році зайшов у міськраду від партії «Самопоміч», а в 2020 році від партії «Громадянська позиція». В 2020-му році також балотувався до Львівської обласної ради, але не пройшов.

За даними з Prozorro, із «Золочівагробуд» за останні чотири роки укладено 189 договорів на 155 млн грн, з яких 170 угод на 54,57 млн грн укладено напряму без тендеру.

МП «Золочівка» засноване у 1995 році та належить золочівського кооперативу по водопостачанню та каналізуванню «Заріччя». Директор підприємства Тарас Торський також був депутатом Золочівської міської ради 6 скликання від ПП «Свобода», а тепер входить до однієї постійної комісії із Барабашом – у 2020 році пройшов від партії «За майбутнє».

Підприємство не приймає участі у публічних закупівлях з кінця 2018 року.

Залиште відповідь