Дружина мера Вінниці відкриє торговий центр на місці, де раніше був ринок «Київський» 
20.11.2022   //   43 Переглядів

Скоро відкриється торговий центр на вулиці Київській, 108-А, де ще кілька років тому був невеликий продуктовий ринок “Київський”.

Про це пише Влад Боднар у «Вінницькій агенції журналістських розслідувань».

Кошторисна вартість торгового центру – 23,76 млн грн. Належить ТЦ підприємству ПП “Еконіка-М”. Статутний капітал фірми – 18,75 млн грн, з яких 67% (12, 56 млн грн.) внесла дружина міського голови Наталія Моргунова.

Агенція з’ясувала, що все почалося з 1990-х років. Ринок на трамвайній зупинці “Лісопарк” належав батьку міського голови Анатолію Моргунову.

У 2000-х ринок перебудували у торговий комплекс “Пасаж”. Зараз ТОВ “ТСК “Пасаж” належить сестрі міського голові Оксані Моргуновій.

“Початок кінця” для ринка “Київський” відбувся 21 квітня 2015 р. Саме у цей день на сесії Вінницької міськради депутати проголосували за продаж земельної ділянки (де знаходився ринок)  загальною площею у 18 соток. За рішенням сесії ця земельна ділянка була передана у власність шляхом продажу ПП «Еконіка – М» за 406 тис грн. для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

На той момент підприємство  ПП «Еконіка – М» належало дружині та сестрі міського голови

У 2016 році Наталія Моргунова офіційно продає за 3,50 млн грн. свою частину акцій ПП «Еконіка – М» Олександру Воловику.  Чи була це фіктивна операція, щоб у дружини міського голови формально не було цього підприємства – невідомо, але Олександр Воловик був керівником ПП “Азімут – Транзит”, яке пов’язано з оточенням Володимира Гройсмана та Сергія Моргунова. 

Під керуванням Олександра Воловика підприємством  ПП “Еконіка – М” було лише ліквідований ринок і ніяких будівельних робіт не розпочиналось. У липні 2019 кінцевим бенефіціарним власником ПП “Еконіка – М” стає Іван Бабій – рідний брат депутата Вінницької міської ради Петра Бабія. У жовтні 2019 розпочинається будівництво торгового центру.  У березні 2021 року до власників ПП “Еконіка – М” “приєдналась” Наталія Моргунова. Рішенням виконкому від 29.09.2022 року було вирішено затвердити договір про сплату пайової участі ПП “Еконіка – М” в сумі 861 тис гривень. 

Зараз будівництво торгового центру на фінальному етапі: заасфальтували парковку, проводят внутрішні роботи, вкладають тротуарну плитку тощо. Скоро його відкриють.

Залиште відповідь