Власник фірми, що наближений до родини Вілкулів, отримав підряди на ремонт комунального транспорту 
19.11.2022   //   110 Переглядів

14 листопада КП «Міський тролейбус» повідомило про намір підписати договір вартістю 337 тис. грн. на ремонт спецавтомобіля підприємства із ТОВ «Стіл ворк».

Інформація про дану закупівлю міститься в системі Прозорро.

Комунальники замовили поточний ремонт спеціалізованого фургона автомобіля DAF LF 45.180. В технічній документації зазначено, що ця автівка виконує функції пересувного офісу. Замовник планує демонтувати фанеру, лінолеум, тент, віконні рами та старий утеплювач. Потім потрібно буде замінити деформовані частини металевого каркасу та встановити додаткові перемички, обшити стіни металевими листами та утеплювачем, а також пофарбувати та встановити вікна. Також підрядник виконає ревізію електричної частини фургону. Єдиним учасником торгів було ТОВ «Стіл ворк». Фірма не планує винаймати субпідрядників. Згідно інформації з тендерної документації, закінчити ремонтні роботи планують до 20 грудня.

ТОВ «Стіл ворк» спеціалізується на виробництві готових металевих виробів. Власники компанії Андрій Панфілов та “Кіпауер Інвестмент Б.В. з Нідерландів.

Компанія Панфілова до війни не працювала з бюджетними грошима, але сьогодні фірма не тільки ремонтує спеціальний автомобіль для КП «Міський тролейбус». Саме ТОВ «Стіл ворк» після вторгнення російських військ на територію України забезпечило місто металевими  заготовками, а бійців тероборони – індивідуальними наборами  сапера та мінера. Також підприємство поставило макети техніки, манекени та мішені, тенти, протиуламкові захисти для кабін, шестерні, кронштейни, тяги, дуги та багато чого іншого для потреб територіальної оборони міста.

Згідно даних порталу бюджетних коштів, за це компанія вже отримала від виконкому Криворізької міськради 14 млн. грн. Всі ці закупівлі досі не оприлюднені на Прозорро». Поки що в публічному просторі є інформація лише про придбання запасних частин для вантажівок, тенту та шестерней для бронетранспортерів.  

Власник фірми Андрій Панфілов – почесний член Академії Гірничих Наук України, засновником та бенефіціаром якої є виконуючий обов’язків міського голови Юрій Вілкул. ТОВ “Стіл ворк” також є колективним членом Академії Гірничих Наук України

Панфілов є також засновником ТОВ Відділення Академії Гірничних Наук України “Розвиток індустріальних територій”, директором якої став «головний комсомолець Кривбасу», прихильник Партії Регіонів та «Батьківщини» Дмитро Степанюк. Цікаво, що громадську спілку із співзвучною назвою “Міжнародна асоціація розвитку індустріальних територій” очолив скандально відомий криворізький віце-мер Євген Удод. До речі, за адресою спілки прописана фірма “Андарія девелопмент груп”, яка оскандалилася на розкраданні коштів при реконструкції парку Гданцівський.

Також серед компаній Панфілова зазначені ТОВ «Надра інвест Україна», ТОВ «Проджект менеджмент офіс КР», ТОВ «Криворізький турбовентиляторний завод», ТОВ “Системний інноваційний сервіс IT”, “А.П. Індастріал сервіс холдінг” та ТОВ “НВП Бест лайн”.  

Залиште відповідь