Кропивницька міськрада через суд вчетверо збільшила вартість оренди землі під ТРЦ “Портал”
19.11.2022   //   105 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позовну заяву Кропивницької міської ради збільшивши таким чином щомісячну орендну плату для ТОВ “Алма-трейд” до 35,94 тисяч гривень. Відповідне рішення було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 18-го листопада. 

Як стало відомо в судовому засіданні, у лютому 2006-го року між міською радою та ТОВ “Алма-трейд” було підписано договір оренди земельної ділянки за адресою вул. 50 років Жовтня (наразі вул. Соборна), 1-а. Загальна площа орендованого майданчика, на якому в подальшому запрацював ТРЦ “Копилка”, складала 16,01 тис м2. Відповідний договір було укладено на 49 років. При цьому щомісячний розмір орендної плати мав складати 1,23 тис грн до введення в експлуатацію будівлі торгово-розважального центру та 5,96 тис грн після введення в експлуатацію. 

На початку 2015-го року між сторонами було підписано додаткову угоду якою нормативну грошову оцінку земельної ділянки встановили на рівні 3,77 млн грн, а щомісячну орендну плату – 9,42 тис грн.

За три роки, рішенням Міської ради міста Кропивницького №1750 від 12.07.2018, затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Кропивницького  Кіровоградської області. Відповідно до переоцінки в нормативна ціна ділянки тепер становить 14,37 тис грн, а орендна плата, відповідно, має складати 35,94 тисяч гривень. Власне ці зміни і вимагала закріпити в додатковій угоді Кропивницька міська рада подаючи цей судовий позов. 

Враховуючи вищевикладене суд дійшов висновку, що твердження позивача щодо наявності правових підстав для внесення змін до Договору в частині розміру нормативної грошової оцінки та зміни розміру орендної плати є обґрунтованими, а позовні вимоги позивача мають бути задоволені.

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “Алма-трейд” є кропивницький підприємець Дмитро Кабешев. А от до числа засновників входять Володимир Гайдук, Сергій Морозов та ТОВ “Денмарк”. Засновниками останнього наразі значаться Дмитро та Любов Кабешеви, ТОВ “ТРК Портал” сімейства Кабешевих, все той же Володимир Гайдук і Олексій Мірошніченко, ексдепутат Кіровоградської обласної ради від партії “УКРОП”. До середини 2021-го року в числі співвласників ТОВ “Денмарк” також числився чинний депутат Кропивницької міської ради від “Слуг народу” та заступник міського голови Кропивницького Михайло Бєжан. 

Залиште відповідь