Сарненська ЦРЛ замовила послуги з юридичного консультування у херсонського адвоката-політика
17.11.2022   //   99 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство “Сарненська центральна районна лікарня” прозвітувало про підписання з адвокатом Верещакою Олексієм Миколайовичем договору щодо надання послуг з юридичного консультування та представництва. Загальна вартість замовлення склала 400 тисяч гривень. Відповідний контракт було підписаного 8-го листопада, однак в системі Prozorro звіт опублікували лише за тиждень, 15-го листопада.

Окрім представництва інтересів медзакладу в судах та процесах досудового врегулювання спорів, Олексій Верещака має перевіряти усі локальні акти – накази, посадові інструкції,тощо, як видає замовник. Також на підрядника покладено обов’язок брати участь у підготовці та укладенні різного роду договорів, організовувати та брати участь у позовній роботі, інформувати колектив лікарні та головного лікаря про зміни в законодавстві, що стосуються статутної діяльності медзакладу та інше. 

Цікавим пунктом підписаного між сторонами договору є заборона для адвоката відмовлятись від позову, визнавати позов повністю або частково, підписувати таподавати заяву про залишення позову без розгляду та укладати мирову угоду. 

За умовами контракту адвокат отримає по 200 тисяч гривень за листопад та грудень 2022 року. 

Олексій Верещака отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю у грудні 2018-го року від Ради адвокатів Херсонської області.  У 2020-му адвокат спробував свої сили у політиці – балотувався до Херсонської міської ради від партії чинного міського голови Херсона Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”, однак достатньої кількості голосів не здобув. 

Залиште відповідь