Обласні будівельники замовили ще авторський нагляд і коригування проекту довгобуду в Каневі на 240 тисяч
17.11.2022   //   112 Переглядів

Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації уклав угоди на коригування ПКД та на авторський нагляд щодо ремонту БК у Каневі.

Про це інформують на порталі «Прозорро».

Обидві послуги надасть «Черкасицивільпромпроект».

Вартість коригування проектно-кошторисної документації – 182 тисячі гривень. Причина – необхідність уточнення технічних рішень та кошторисної вартості. Зокрема, має бути скоригований проект системи автоматичного поливу, на який раніше жалілися працівники закладу. У червні повідомлялося, що підрядник демонтував її і відмовляється відновити.

Щодо авторського нагляду, то він коштуватиме ще 65 тисяч гривень.

Зазначимо, що договір на ремонт будинку культури був укладений у березні 2021 року із “СК “Стройінвест”. На той момент вартість проєкту оцінювалась у  63 млн гривень, втім зрештою вона виросла у понад два рази.

На сьогодні за ремонт уже сплачено 130 мільйонів гривень. Зокрема, останінй платіж підряднику оплатили 24 жовтня.

Свого часу цей об’єкт ремонтувався під проведення довиборів на 197 виборчому окрузі.

Довибори були призначені на 27 жовтня 2021 року. На них переміг висуванець партії “Слуга народу” та тодішній мер Золотоноші Віталій Войцехівський. Підтримувати Войцехівського та фактично агітувати за нього напередодні виборів приїздив і безпосередньо президент Володимир Зеленський. Поміж інших об’єктів, він відвідував і будинок культури, який назвали “Шевченко HUB”.

Попри візит президента і відповідну риторику, об’єкт досі не введений в експлуатацію.

Залиште відповідь