Фірма без власної спецтехніки отримає понад 9 мільйонів на ремонт доріг в Могилів-Подільську
15.11.2022   //   70 Переглядів

У жовтні Управління житлово-комунального господарства Могилів-Подільської міської ради оголосило кілька відкритих торгів для пошуку підрядників, що проведуть капітальний та поточний ремонт місцевих доріг. Переможцем у всіх торгах стало ТОВ “Агрошляхбуд”, отримавши у підсумку підрядів на 9,33 мільйонів гривень. При цьому умовну конкуренцію йому складало одне й те ж підприємство. 

Першою оголошеною закупівлею було замовлення на поточний ремонт автомобільних доріг комунальної власності Могилів-Подільської міської територіальної громади з очікуваною вартістю 4,52 мільйона гривень. До участі у торгах долучились вже згадане ТОВ “Агрошляхбуд” з пропозицією 4,49 мільйона гривень та ТОВ “СПК Будлайн”, яке готове було виконати замовлення за 4,52 мільйона. Свої першочергові ставки учасники не змінювали. Тож у підсумку договір було підписано саме з  “Агрошляхбуд”. 

За аналогічною схемою пройшли і наступні торги: капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі по провулку Б.Хмельницького та по вул. Текстильній. Дешевша пропозиція ТОВ “Агрошляхбуд” – 2,49 та 2,36 мільйона гривень. Дещо дорожча у конкурентів ТОВ “СПК Будлайн” – 2,51 та 2,39 мільйона відповідно. І жодних спроб скинути ціну під час аукціону.

Вінницьке ТОВ “СПК Будлайн” є доволі молодою фірмою заснованою у серпні 2020-го року. За цей час підприємство взяло участь лише у двох публічних закупівлях отримавши замовлень на 2,06 мільйона гривень. Серед засновників – Вячеслав Сидоренко, Степан Ковеня і В’ячеслав Панкєєв. 

ТОВ “Агрошляхбуд” має куди більш давню історію. Зареєстроване ще в 2002-му році товариство регулярно отримує бюджетні замовлення. Наразі їх назбиралось на 52,42 мільйона гривень. Прикметно, що у своїй тендерній документації фірма зазначила, що усю техніку, яка буде використана під час проведення ремонтів буде орендовано у материнської компанії ТОВ “Щляхбуд”, яку місцеві ЗМІ називають улюбленцем департаменту капбудівництва Вінницької міської ради. 

Бенефіціарами “Агрошляхбуд” вказані Петро Рудик, Антон Піддубчак, Анатолій Шеремета, які також є співзасновниками “Щляхбуду”, а також Андрій Калінський, що крім двох вищезгаданих фірм є власником ТОВ “Вінбудресурс”.

Залиште відповідь