Фігурант кримінальної справи розіграв зі своїм “спаринг-партнером” поставку вугілля міськраді на Тернопільщині
15.11.2022   //   215 Переглядів

Провівши відкриті торги Управління освіти Підгаєцької міської ради повідомило про намір підписати з ТОВ “Промтопресурс” договір на постачання 110 тонн кам’яного вугілля марки ДГ (13-100). Запланована вартість контракту складатиме 812,68 тисяч гривень. Відповідна інформація розміщена на сторінці закупівлі в системі Prozorro. 

Окрім потенційного переможця торгів до аукціону долучився ФОП Щербаков Дмитро Андрійович, який запропонував виконати замовлення на 934,78 тисяч гривень. За умовами тендерної документації доставка вугілля має відбуватись в робочі дні з 8 до 16 години. Зважування відбуватиметься в присутності представника міської ради. Поставляти ж вугілля мають до Завалівьської, Литвинівської, Поплавської та Гнильченської ЗОШ. 

Варто зауважити, що учасники не змінювали своїх першочергових ставок. Більше того, ФОП Дмитро Щербаков лише імітував конкуренцію, оскільки завантажив до Prozorro лише один файл із випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і довідку про відкриття рахунку. 

Цікаво, й те, що підприємець Щербаков є “професійним спаринг-партнером” для ТОВ “Промтопресурс”. Учасники зустрічались на торгах 72 рази, при цьому ФОП жодного разу не отримував підрядів в системі Prozorro. 

За даними аналітичного порталу YouControl Дмитро Щербаков зареєструвався в якості ФОПа у липні 2020-го року. Офіційне місцезнаходження – село Крижанівка Одеської області. 

ТОВ “Промтопресурс” наразі належиться донеччанину Роману Брагіну. Фірму підозрюють у змові з Чемеровецькою селищною радою з метою одержання неправомірної вигоди на закупівлі вугілля. Брагіну також належить ТОВ “Енерго восток антрацит”, де його бізнес-партнером є Юрій Сливинсьий. 

Залиште відповідь