Селище на Полтавщині без торгів віддало 20 мільйонів на реконструкцію житла для переселенців
13.11.2022   //   77 Переглядів

3 листопада виконавчий комітет Пришібської сільської ради на Полтавщині уклав договір на реконструкцію двоповерхової будівлі, у якій планується проживання внутрішньо переміщених осіб. Договір укладений без проведення торгів з місцевим підрядником, для якого це перша угода з моменту повномасштабного вторгнення росіян. Вартість угоди – 20,4 млн гривень.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Пришібська сільська рада замовила реконструкцію будинку по вулиці Молодіжній, 1, що має завершитися до 31 липня наступного року. Відповідна інформація міститься в договорі, оприлюдненому у системі “Прозорро”. При цьому у договорі відсутні кошторис та відомість ресурсів, що не дозволяє визначити об’єм робіт та вартість матеріалів, які будуть використовуватися під час виконання підряду.

Підрядник – компанія з Горішніх Плавень “Техбуд-сервіс”, що належить Варварі Ряховській. В активі компанії за минулий рік 15 угод на виконання різного, переважно дрібного, поточного ремонту у бюджетних установах, вартістю трохи більше 700 тисяч гривень.  Реконструкція будівлі у селі Пришиб стала першою угодою, підписаною “Технобуд-сервіс” у 2022 році, та найбільшою у історії діяльності компанії. У активі безпосередньо самої Варвари Ряховської як фізичної особи-підприємиці за минулий рік 34 угоди на здійснення різних ремонтних робіт переважно у рідних для себе Горішніх Плавнях. 

Поточним договором між компанією Ряховської та Пришібською сільською радою передбачено авансування у розмірі 13% вартості угоди: 2,3 млн гривень. Решта ж коштів мають бути сплачені за фактом виконаних робіт протягом 2023 року. 

Залиште відповідь