Підприємець зі свіжими сертифікатами може продати  Полтавській облраді 3 тисячі пар зимового взуття
12.11.2022   //   61 Переглядів

Управління майном Полтавської обласної ради завершило закупівлю майже 2,5 тисяч пар тактичного військового взуття. В результаті договір уклали з місцевим ФОПом, котрий має поставити все необхідне взуття власного виробництва до 15 грудня. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Тендерна документація передбачала постачання зимового взуття з високими берцями. Єдиний учасник та, відповідно, переможець Андрій Поліщук підтвердив відповідність взуття вимогам документації, надавши у тому числі сертифікати, отримані 25 жовтня поточного року, тобто за декілька дні до оголошення самої закупівлі. Вартість взуття, запропонованого переможцем, складає 3 тисячі 350 гривень  гривень за пару. Поліщук зареєстрований підприємцем у селищі Шишаки Полтавської області. 

Паралельно із закупівлею обласної ради схожий тендер проводить комунальне підприємство, засновником якої є обласна рада. Мова про закупівлю ще 500 пар аналогічного взуття комунальною установою з експлуатації адміністративних будівель. Тут участь в аукціоні взяли два учасники. Окрім згаданого вище Андрія Поліщука, свою пропозицію подав також супермаркет “Епіцентр К”, але вона була відхилена через невідповідність вимогам тендерної документації. Наразі триває розгляд пропозиції Поліщука. 

У коментарі виданю “Наші гроші” Андрій Поліщук зазначив, що вони отримали відповідні сертифікати напередодні закупівлі саме через вимоги тендерної документації і планують у майбутньому активніше брати участь у схожих закупівлях. З його слів, поставити 3 тисячі пар взуття протягом місяця для його виробництва не є проблемою у разі наявності світла, згідно з графіками “Полтаваобленерго”.

Раніше Полтавська ОВА здійснювала закупівлю 1,3 тисячі комплектів військової форми. В результаті підряд на постачання отримав місцевий ФОП, а журналісти виявили завищення вартості окремих позицій комплекту. 

Залиште відповідь