Черкаські комунальники з третьої спроби купили китайський компактор у підприємства кандидата у депутати
12.11.2022   //   70 Переглядів

9 листопада Черкаські комунальники повідомили про намір укласти договір на купівлю компактора, який планується використовувати на полігоні твердих побутових відходів. Компактор планувалося купити ще минулого року, але тоді завершити процедуру не вдалося. Цього разу товар пропонує місцевий автодилер, який до цього постачав вживану техніку на інше комунальне підприємство.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. 

Відповідно до вимог тендерної документації, переможець закупівлі має до 20 грудня здійснити постачання компактору для ущільнення відходів. Вага компактора має бути не менше 26 тонн, крім того, має бути забезпечена локалізація товару на рівні не менше 10%. 

В результаті свою пропозицію для участі у закупівлі подав лише один учасник – місцеве товариство  “АВТОГРАД-2007”, що запропонував китайський ущільнювач XCMG XH263J за 9,4 млн гривень. 

У минулому році комунальники двічі намагалися придбати схожу техніку, застосуваши для цього можливості фінансового лізингу. Але обидва рази закупівля іншого ущільнювача Shantui SR28RM зривалася через відсутність пропозицій. Очікувана вартість техніки тоді складала 11,4 млн гривень включно з вартістю послуг лізингу. Вага  Shantui SR28RM – 28 тонн, що на дві тонни більше, аніж вага ущільнювача що купується зараз. 

Компанія “АВТОГРАД-2007” належить місцевим бізнесменам Андрію Каденцеву та Дмитру Майданнику. Останній є також і директором підприємства. На останніх місцевих виборах Майданик балотувався до місцевої ради за списком партії ВО “Черкащани”, але мандату не отримав. 

З моменту повномасштабного вторгнення росіян компанія отримала 70 угод на постачання та ремонт різного автотранспорту. Найкоштовнішими договорами у активі підприємців є продаж шкільних автобусів під брендом “Аtaman” виробництва підприємства “Черкаський автобус”. Окрім того, компанія активно продає іншу техніку черкаським комунальникам, зокрема мова про коштовні катафалки та іншу техніку для місцевого комунального підприємства “Комбінат комунальних підприємств”, що опікується муніципальними кладовищами у Черкасах. 

Залиште відповідь