На Дніпропетровщині за кошти благодійників купують ноутбуки для шкіл з переплатою 25% 
10.11.2022   //   222 Переглядів

Комунальна установа “Центр обслуговування закладів освіти» Павлоградської міської ради (Дніпропетровська область) повідомила про намір підписати договір із ТОВ «Діавестенд комплексні рішення». Освітяни планують купити у фірми ноутбуків на 1,2 млн. грн.

Інформація про закупівлю опублікована в Прозорро.

Згідно із даними тендерної документації, закладам освіти Павлограда потрібно 38 ноутбуків. Оплачується техніка коштом цільової пожертви в рамках реалізації проекту ЮНІСЕФ.

Закупівля проведена за процедурою “відкриті торги з особливостями”. Пропозиція ТОВ «Діавестенд комплексні рішення» була єдина. Компанія запропонувала ноутбук Toshiba Dynabook Satellite Pro C50-H-12W за ціною 31 тис. 950 грн. за одиницю.

 Цікаво, що на сайті компанії ця модель відсутня.

В інтернета-магазинах комп’ютерної техніки такий ноутбук коштує приблизно 24 тисячі гривень. Rozetka повідомляє, що цей ноутбук знятий з виробництва.  

Аv-pro.com.ua продає такі ноутбуки за 657 євро (в перерахунку це 24,4 тис. грн.), Brain.com.ua – за 23,9 тис.грн.,Stylus.ua пропонує його за 23,5 тис. грн. Hotline.ua має ще дешевші пропозиції.

Фахівці припускають, що техзавдання овітяни Павлоградської міської ради писали під конкретну модель ноутбука. Особливо це помітно в неважливих характеристиках, які досить точно описані, і, власне, суттєво обмежують коло можливих моделей.

 

ТОВ «Діавестенд комплексні рішення» засновано в 1998 році. Фірма працювала в сфері рекламних послуг, потім надавала освітні послуги. З 2016 року компанія торгує комп’ютерним обладнанням. Фірма прописане в селищі під Києвом та записана на Богдану Балюк. За цією адресою зареєстровано ще кілька компаній та підприємців з родини Балюк. Також родині Балюк належить ще кілька фірм з пропискою у Києві, які торгують електронікою та комп’ютерами. 

Додамо, що не тільки павлоградські освітяни закуповують комп’ютерну техніку. Наразі виконавчий комітет Павлоградської міської ради також в процесі придбання 9 комплектів комп’ютерів за 270 тис. грн. Після відхилення переможної пропозиції конкурента, техніку чиновникам поставить також ТОВ «Діавестенд комплексні рішення». 

Залиште відповідь