Виконком Львова дозволив будівництво багатоповерхівок із порушенням генплану   
08.11.2022   //   55 Переглядів

Виконавчий комітет Львівської міської ради 2 листопада затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво житлово-громадського комплексу з міжшкільним ресурсним центром, підземним паркінгом на вул. Топольній, 4 у Львові для ТОВ «Дизайн-Майстер».

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Згідно з проєктом МУО, позаду торгового-розважального центру «Спартак» дозволили дві секції висотою в 56 та 54 метри (до 17 поверхів), а також громадську будівлю висотою 17,5 м (4 поверхи).

«Наші гроші. Львів» писали, що минулоріч міські депутати змінили цільове призначення ділянки для ТОВ «Дизайн-Майстер». Раніше ця ділянка площею майже 0,44 га на вулиці Топольній призначалась для обслуговування будівель виробничого призначення. Фірма орендувала цю територію для виробництва меблів. Але цільове призначення змінили на багатоквартирну житлову забудову.

За генпланом ділянка належить до території громадських центрів та комплексів, де не можна будувати житло. Зонінгом також передбачено зону Г-4 (культурних спортивних та релігійних установ). Переважними видами забудови такої території є стадіони, концертні зали та спортивні клуби.

Втім детальним планом території тут встановили зону Ж-4, яка дозволяє будівництво житлових багатоповерхівок. Зміни затвердив виконком, хоча зонування можуть змінювати лише депутати на сесії. Нагадаємо, поруч за аналогічною схемою збудували житловий комплекс Avalon Flex.

Окрім двох висоток на 44 «сотках» землі збудують міжшкільний ресурсний центр. Це нібито дозволить вирішити існуючу проблему зі школами, адже єдина доступна школа в мікрорайоні – №81. Вона може навчати 1150 дітей, але минулого року вже мала 1300 учнів.

Крім того, виявилось, що цей міжшкільний комплекс місто не отримає безкоштовно. На виконкомі обговорили, що місто в майбутньому повинно викупити у забудовника це приміщення площею 3200 кв. м. Щоправда, ціну не уточнювали, лише зазначили, що вона не повинна перевищувати кошторисну вартість будівництва.

На засіданні у доповідача також уточнили стосовно укриття для учнів. На що той відповів, що у комплексі передбачений дворівневий підземний паркінг, який може слугувати, як сховище. Є можливість влаштувати до нього доступ прямо зі школи.

ТОВ «Дизайн-Майстер» – фірма зі Львова. Основна діяльність товариства – виробництво інших дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Зареєстроване підприємство у 2001-му році.

Директором на YouСontrol вказаний Михайло Ірод. Він також серед власників. Також бенефіціарами зазначені Віктор Романинець, Анізія Пилис та Олена Кунець. Остання володіє найбільшої часткою у фірмі – 42%.

Залиште відповідь