Вінницька міськрада прозвітувала про замовлення ремонтів “бомбосховищ” освітніх закладів на понад 33 мільйона 
08.11.2022   //   71 Переглядів

На початку листопада Департамент капітального будівництва Вінницької міської ради почав активно звітувати про підписання контрактів на проведення капітальних ремонтів “бомбосховищ” в освітніх закладах міста. Лише за перший тиждень місяця було прозвітовано про 11 договорів загальною вартістю робіт 33,92 мільйона гривень. Як вже повідомляло видання “Наші гроші. Регіон” перші три замовлення на 8,04 мільйонів гривень з’явились в Prozorro 2-го листопада. 

Про підписання ще 8 договорів замовник прозвітував 3 та 4 листопада. Підряди при цьому дістались ТОВ “БК Стам”, ТОВ “Вінпроектбуд”, ТОВ “В-білдінг груп”, ТОВ “Подільський будмонтаж”, ТОВ “Енергорембудсервіс” і ПП “Ладога 77”. 

Загалом до 1-го грудня поточного року відремонтованими мають бути наступні об’єкти:

Як і в попередні рази замовник не проводив конкурентних торгів та не підкріпив до звіту копій підписаних договорів. Тож точний об’єм замовлених робіт лишається невідомим. 

Вінницьке ТОВ “БК Стам”, що належить Михайлу Стаднійчуку, надзвичайно активно заробляє на публічних закупівлях. Загалом фірма встигла вже підписати договорів на 475,91 мільйонів гривень. Окрім значного будівельного фідбека має підприємство і негативний шлейф – фігурує в кількох кримінальних провадженнях щодо розтрати державних коштів. 

Також місцеве ТОВ “Вінпроектбуд” має одразу трьох співвласників – Олега Березовського, який в далекому 2002-му балотувався до Вінницької міськради, Анну Возну з Хмельницького та Дмитра Дорохова з Вінниці. Наразі фірма має 18 бюджетних замовлень на 66,48 мільйонів гривень.

Співзасновниками ТОВ “В-білдінг груп” вказані Валерій Яцковський, Іван Берестовський, Володимир Андрусенко та Віталій Чорний. Останній є політичним партнером ексміського голови Мелітополя, а нині нардепа Сергія Мінька. В 2020-му році Чорний спочатку балотувався на проміжних виборах до Верховної ради від “Козацької народної партії” вже згаданого Мінька. А коли той перейшов до партії “За майбутнє” – спробував пройти до Вінницької міської ради від цієї ж політсили. Обидві спроби, однак, були невдалими. 

Відносно молода фірма  ТОВ “Подільський будмонтаж” була зареєстрована у березні 2019-го року. Власницею наразі є прописана у Ямполі Валентина Ланданюк.

А от ТОВ “Енергорембудсервіс” має одразу двох співзасновників – Леоніда Кащєва з Вінниці та Галину Стецюк з Розсоші Хмельницької області. Особливими успіхами в Prozorro фірма не може похвалитись – 17 договорів на 3,65 мільйона гривень. 

Остання із нашого списку підрядників Департаменту капбудівництва – ТОВ “Лагода 77”. Власник, а заодно й керівник – Андрій Гринь. 

 

Залиште відповідь