Мерія Черкас дала півмільйона на ремонт суду, де судять її чиновників
08.11.2022   //   55 Переглядів

2 листопада департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради перерахував 550 тисяч гривень субвенції Територіальному управлінню Державної судової адміністрації у Черкаській області. Кошти мають бути витрачені на ремонт Будинку правосуддя у Черкасах, де розташовано відразу чотири суди. Зокрема ті, які здійснюють правосуддя у справах черкаських чиновників, котрих підозрюють у розтраті коштів.

Кошти перераховані відповідно до рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 13 жовтня, яким чиновники внесли зміни до програми забезпечення законності та профілактики правопорушень, якою передбачили цільову субвенцію на ремонт чотирьохповерхової будівлі суду.

Відповідні роботи у приміщені суду виконає місцевий підприємець Геннадій Кущенко. Договір з ним укладено 14 жовтня без проведення конкурентної закупівлі. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. Угодою передбачено ремонт покрівлі і придбання відповідних матеріалів, зокрема руберойду. Його вартість складе 164 та 184 гривні за квадратний метр, відповідно до типу. Всього, згідно з кошторисом, на руберойд витратять половину виділеної суми. Разом з тим, на профільних сайтах з продажу будівельних матеріалів руберойд типу ЕПП та ЕКП коштує відчутно дешевше, і його вартість починається від 125 гривень за квадратний метр без урахування можливих скидок. 

Всього у активі підприємця Кущенка близько 90 різних угод на виконання дрібного ремонту на замовлення розпорядників бюджетних коштів. Він зареєстрований та проживає у Черкасах. 

У приміщенні Будинку Правосуддя, який і ремонтуватиметься коштом місцевого бюджету, знаходяться і Соснівський та Придніпровський районні суди Черкас, де слухаються кримінальні справи за обвинуваченням чиновників Черкаської міської ради та його комунальних підприємств. Наприклад, директора департаменту житлово комунального-комплексу Олександра Яценка, його заступників Сергія Отрешка і Андрія Наумчука та інших працівників цього структурного підрозділу. Також тут слухається справа у можливому хабарництві директора департаменту архітектури та містобудування Черкас Артура Савіна і директора комунального підприємства “ЧЕЛУАШ”, депутата Черкаської міської ради Олексія Мельника, якого підозрюють у торгівлі гуманітарною допомогою та обвинувачують у розтраті бюджетних коштів. 

 

Залиште відповідь