Колишній головний будівельник Буковини виграв черговий коштовний тендер 
05.11.2022   //   57 Переглядів

28 жовтня департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради повідомив про намір укласти договір на ремонт лікувального корпусу Першої міської лікарні. Роботи мають бути виконані до 21 листопада, а підрядником буде підприємство місцевого екс-чиновника – “БУДТОРГІНВЕСТ”.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. 

Участь у аукціоні взяли два учасники. Більш дешева пропозиція київського підприємства “Енергія змін” була відхилена через невідповідність пропозиції вимогам закупівлі. Переможець “Будторгінвест” запропонував ціну в 19 млн гривень, що лише на 1% менше очікуваної вартості. За ці кошти має бути облаштована зовнішня відмостка, а також проведене утеплення фасаду приміщення. 

Фактичним бенефіціаром товариства “БУДТОРГІНВЕСТ” є колишній голова управління капбудівництва Чернівецької ОДА Іван Дякон та його родина, а саме підприємство – великий місцевий забудовник, що на сьогодні зводить низку об’єктів багатоповерхової житлової забудови. Окрім того, фірма є одним з ключових підрядників локальних чиновників у частині освоєння коштів місцевого бюджету, що витрачаються на різного роду ремонтні роботи. 

Лише з початку 2021 року компанія отримали від різних публічних замовників 42 угоди на здійснення різних будівельних робіт, загальною вартістю 149 млн гривень. Найкоштовніша з них – капітальний ремонт 2 кілометрів дороги на замовлення управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації. 

Із Чернівецькою мерією фірма Дякона протягом 2022 року вже підписала 10 різних угод, загальною вартістю понад 22 млн гривень. Ця угода може стати для  “Будторгінвесту” 11-ю і найдорожчою.

Залиште відповідь