Криворізькі чиновники, купуючи пісок для благоустрою району, обрали найдорожчу пропозицію
02.11.2022   //   127 Переглядів

31 жовтня виконавчий комітет Покровської районної ради (Кривий Ріг Дніпропетровської області) повідомив про намір підписати договір з ФОП Нікітін. Підприємець за 160 тис. грн. має поставити на об’єкти благоустрою 235 тонн річного піску.

Інформацію про закупівлю опубліковано в системі Прозорро.

ТОВ «Кривбастрансбуд» пропонувало пісок по 630 грн. за тонну, але чиновники відхили цю економічно вигідну пропозицію. Як зазначено в протоколі щодо прийняття рішення, пропозиція ТОВ «Кривбастрансбуд» не була засвідчена кваліфікованим підписом, тому замовник вирішив заплатити більше іншому посереднику. Пісок річковий для об’єктів благоустрою на території Покровського району привезе ФОП Віктор Нікітін за ціною 678 грн. за тонну.

Обидва підприємства пропонували один і той же пісок з Петріківського рибгоспу.

Цей же самий пісок ТОВ «Кривбастрансбуд» в вересні пропонувало КПТМ “Криворіжтепломережа” за ціною 496,5 грн. за тонну. Теплове підприємство придбало пісок ще дешевше – по 441 грн. за тонну.

 ФОП Віктор Нікітін зареєстровано більше 15 років тому. З 2017 року підприємець активно працює на Прозорро. За цей час став переможцем у 66 закупівлях на загальну суму 11,4 млн. грн. Він виконує функцію торгового посередника та отримує підряди на прибирання територій міста.

ТОВ «Кривбастрансбуд» працює з лютого 2017 року в сфері оптової торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Частіше за все фірма поставляє пісок, щебінь, відсів та гравій криворізьким замовникам. В 2019 році у ТОВ «Кривбастрансбуд» купували пісок і чиновники Покровського виконкому.

Залиште відповідь