Хмільницької РДА борги відсудила понад 76 га землі у фірми пов’язаної з двома ексміністрами 
02.11.2022   //   58 Переглядів

Господарський суд Вінницької області задовольнив позов Хмільницької РДА ухваливши розірвати договір оренди земельних ділянок підписаний між адміністрацією та ТОВ “Укрмінерал” в 2007-му році. Відповідне рішення з’явилось в Єдиному державному реєстрі судових рішень наприкінці жовтня.

Дослідивши наявні докази суд встановив, що в у вересні.2007-го року між сторонами було укладено договір оренди 76,29 га землі, які знаходяться на території Широкогребельської сільської ради Хмільницького району Вінницької області. Строк дії договору – 49 років. Орендна плата вельми демократична – 6,81 тис грн на рік.

В 2020 році Широкогребельська територіальна громада увійшла до складу Хмільницької об`єднаної територіальної громади, відповідно новим власником землі стала Хмільницька міська рада. 

Більш ніж десятьроків з моменту підписання договору сторони дотримувались його умов. Однак з 2019 по 2021 рік фірма орендар перестав подавати податкову звітність та платити за землю. Відтак за кілька років накопичився чималий борг, а адміністрація вирішила подати до суду та розторгнути наявний договір. 

В суді сторона відповідача достатніх та на належних доказів сплати орендної плати так і не надала. Відповідно, дослідивши усі обставини справи суд задовольнив позов Хмільницької РДА та зобов’язав ТОВ “Укрмінерал” розірвати договір оренди 76,29 га землі.

Власниками ТОВ “Укрмінерал” вказані американське ТОВ “БіПіБі холдінгс”, брат ексміністра охорони здоров’я Максима Степанова Ігор Степанов та ексзаступник міністра енергетики Ігор Діденко.

Залиште відповідь