Проектні роботи на Дніпропетровщині за 7 мільйонів виконає фірма з оточення Шурми
01.11.2022   //   86 Переглядів

27 жовтня 2022 року комунальне підприємство «Солонянське житлово-комунальне управління» Дніпропетровської обласної ради прозвітувало про п’ять договорів на проектно-вишукувальні роботи загальною вартістю 6,7 млн. грн. Всі підряди розподілили між собою фірми з групи компаній Олександра Запишного.

Інформація про закупівлі розміщена в системі Прозорро.

ТОВ «Едс-проект» отримало замовлення на проектні роботи з реконструкції насосних станцій в селах Оріхове та Надіївка, а також з реконструкції каналізаційної насосної станції в смт Солоне.

ТОВ «Едс-інжиніринг» виконає проектні роботи з реконструкції комплексу очисних споруд каналізації в смт Солоне та зробить проект реконструкції насосної станції в селі Військове. Загальна вартість робіт 6,76 млн грн.

Олександр Запишний засновник групи компаній EDS, куди входять ТОВ «Едс-інжиніринг» та ТОВ «Едс-проект». Він також володіє низкою фірм у галузі сонячної енергетики, які прописані у селищі Межова у Дніпропетровській області по вул.Грушевського, 4. За цією ж адресою зареєстровано ТОВ «Соларфілд-2», співвласником якої є Олег Шурма, брат замголови Офісу президента Ростислава Шурми.

Ростислав Шурма за часів Януковича був членом Партії регіонів, працював директором «Запоріжсталі» Ріната Ахметова. У 2019 році балотувався до Верховної Ради під шостим номером у списку «Опозиційного блоку» разом із Євгеном Мураєвим, Олександром Вілкулом, Геннадієм Кернесом і Геннадієм Трухановим. Однак згодом знайшов спільну мову з командою Володимира Зеленського. Весною 2021 року Ростислав Шурма ввійшов до наглядової ради державного «Укроборонпрому», а невдовзі став заступником Андрія Єрмака саме по питанням енергетики та промисловості. 

Журналісти видання «Наші гроші» детально розписали, як за допомогою сумнівного аудиту група підконтрольних Офісу президента енергетиків Галущенка атакувала державне «Укренерго» та планувала віддати підряд на чверть мільярда гривень компаніям Олександра Запишного. 

Залиште відповідь