Вінницька міськрада відсудила у забудовника майже 2 мільйона пайової участі та додаткових платежів
30.10.2022   //   85 Переглядів

Господарський суд Вінницької області задовольнив позовну заяву Виконавчого комітету Вінницької міської ради та Стягнути з ТОВ “Набережний квартал-2” 1,97 мільйона гривень. Мова йде про 1,4 млн грн – пайової участі, 428,27 тис грн – інфляційних втрат та 112,07 тис грн пені. Додатково з відповідача було стягнуто  29,13 тис грн витрат зі сплати судового збору. Відповідне рішення 24-го жовтня було оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Розглянувши матеріали справи судом було встановлено, що наприкінці липня 2018 року між Виконавчим комітетом Вінницької міської ради та ТОВ “Набережний квартал-2” було укладено Договір про сплату пайової участі у розвитку інфраструктури. Документом передбачалась безпосередня фінансова участь фірми  у розвитку інженерної інфраструктури міста при здійсненні будівництва 7-мисекційного багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями, будівлею для розміщення центру розвитку дитини та паркінгом на вул. В`ячеслава Чорновола, 29 у Вінниці. Розмір цієї пайової участі було встановлено у сумі 1,4 мільйоні гривень.

Згідно даних з реєстру будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва ДАБІ України, у лютому 2020-го року було зареєстровано сертифікат IY 163200521061 де замовником будівництва є ТОВ «Набережний квартал-2». Цим документом засвідчено факт прийняття в експлуатацію закінченого об’єкта. Однак своє зобов’язання по сплаті пайового внеску фірма так і не виконала.

Представники міськради у січні, лютому та березні 2020-го року направляли на адресу забудовника листи з вимогою оплатити пайову участь, однак ні відповіді ні оплати не отримали. 

Відповідач твердження позивача жодним чином не спростував, відзиву на позовну заяву чи доказів сплати заборгованості до суду не подав.

Тож у підсумку, дослідивши наявні матеріали справи та заслухавши аргументи позивача Господарський суд Вінницької області прийняв рішення задовольнити позовну заяву Виконавчого комітету Вінницької міської ради та Стягнути з ТОВ “Набережний квартал-2” 1,97 мільйона гривень.

Власниками столичного ТОВ “Набережний квартал-2” є харків’янин Віталій Ткаченко та киянин Іван Коштуля. Перший входить до числа співзасновників ще десятка фірм-забудовників, що працюють по всій Україні. 

Залиште відповідь