Підрядник, якого судять за можливе привласнення коштів, займеться ремонтом укриттів за 900 тисяч
24.10.2022   //   101 Переглядів

На Уманщині сільська рада уклала 2 договори на ремонти укриттів із фірмою, яку слідчі підозрюють у завищенні цін під час ремонту спортзали у школі.

Інформація про закупівлі опублікована у системі Prozorro.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Баштечківської сільської ради, що на Уманщині, провів дві спрощені закупівлі на облаштування укриттів.

Це укриття до 100 осіб у одному із закладів середньої освіти безпосередньо у селі Баштечки та ще одне укриття на кількість до 50 осіб у закладі дошкільної освіти у с. Тинівка. Вартість договорів 468 тисяч гривень та 426 тис. грн відповідно. Обидва вони укладені із єдиним учасником закупівлі – ПП «Ерабудлайт». Далі додатковою угодою суму зменшили на 62 тис грн.

За договорами, підрядник ремонтувати підлогу, стіни, стелю, сходи, кімнату для зберігання продуктів, санвузоли. Він виконає шпаклювання, стяжку, установку дверей, укладання плитки, фарбування, установку умивальників, світильників, облаштування по 2 біотуалети тощо. Фінансування – місцевий бюджет.

«Ерабудлайт» зареєстроване у Черкасах у 2020-му році і належить Володимиру Зубейку. Фірма має загалом 7 договорів підряду на 7,6 млн грн з різними замовниками з області. Статутний капітал – 500 грн. Нинішні 2 угоди перші для фірми з початку року.

Згідно з даними реєстру судових рішень, власник підприємства Владислав Зубейко фігурує у кримінальній справі щодо можливого службового підроблення.

Досудове розслідування встановило, що він, будучи директором «Ерабудлайт» із грудня 2021-го року, міг привласнити бюджетних коштів на 161 тисячу гривень. Йдеться про тендер на ремонт спортзали Червонослобідської школи за 868 тисяч гривень, який за спрощеною процедурою провели у листопаді минулого року.

Слідчі стверджують, що Зубейко вніс неправдиві відомості щодо виконання робіт та використання матеріалів. Надалі судова будівельно-технічна експертиза встановила завищення вартості робіт на 161 тис. грн.

Останнє наразі судове засідання по цій справі відбулося 24 червня. Соснівський райсуд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Інформація про наступні засідання на сьогодні відсутня.

Залиште відповідь