Львівська ОДА накупила шкільних автобусів ATAMAN на 283 мільйона  
24.10.2022   //   96 Переглядів

Департамент дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації 17 жовтня замовив АТ «Черкаський автобус» автобусів за 283,19 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Підрядник поставить 118 спеціалізованих шкільних автобусів ATAMAN D093S2 по 2,399 млн грн.

На торгах з переможцем  конкурували дві фірми: ТОВ «Бас мотор» та ТОВ «ТД «Еталон авто». Обидва підприємства запропонували однакову трохи вищу суму  – 283,20 млн грн. Фірми не торгувалися під час аукціону.

Із 2020 року акціонерами «Черкаського автобусу» є ТОВ «Інвестиції в розвиток» Дениса Козлітіна (25%), ексдиректор Олександр Дорош (25%), Віктор Коваленко (9%), Анна Супрун (8%), Сергій Ворушилін (7%), Іван Лозовий і директор Віталій Раабе (по 5%).

Раніше, з 2011 року 80% акцій «Черкаського автобуса», який раніше належав Петру Порошенку, записано на ТОВ «Компанія з управління активами «Ізі Лайф» Вікторії Соколової-Білоус та кіпрської «Закнакс Трейдінг Лімітед» трьох громадян Белізу.

Порошенко володів «Черкаським автобусом» через корпорацію «Богдан». У 2009 році він віддав автомобільний напрямок бізнесу своєму давньому другу та партнеру Олегу Свинарчуку, який у 2011 році й переоформив автобусний завод на «Ізі Лайф» та офіційно вивів його зі складу корпорації «Богдан».

Після обрання Порошенка президентом України у 2014 році, Свинарчук змінив прізвище на Гладковський (по матері) і очолив Міжвідомчу комісію з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, а згодом вже у статусі першого заступника Секретаря РНБОУ контролював увесь оборонно-промисловий комплекс.

Його син Ігор Гладковський з друзями фігурував у скандалі в «Укроборонпромі».

Залиште відповідь