Громада на Полтавщині хоче розробити план власного розвитку за майже 15 мільйонів
22.10.2022   //   131 Переглядів

12 жовтня виконавчий комітет Лохвицької міської ради Полтавської області оголосив закупівлю послуг з розроблення плану просторового розвитку громади. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.  Очікувана вартість послуг – 14,5 млн гривень.

Аукціон із визначення переможця має відбутися 28 жовтня, а сам план має бути завершений до 31 грудня 2024 року. 

Згідно з технічним завданням, планування має відбутися у трьох вимірах: у короткостроковому – до 2026 року, середньостроковому – до 2031 року та довгостроковому – після 2031 року. Майбутній виконавець робіт має визначити на території громади 15 ділянок під розміщення «браунфілдів», «грінфілдів» та індустріальних парків, врахувати будівництво нового шляхопроводу в обхід міста, протяжністю 4 кілометри, створення 15 зон відпочинку, забезпечення роздільної системи очищення території від побутового сміття тощо. 

Завдання не має жодного згадки про повномасштабну агресію росіян та її наслідки для держави в цілому та громади зокрема. 

Кваліфікаційними критеріями до учасника передбачено наявність попереднього досвіду із виконання аналогічних планів просторового розвитку та підтвердження фінансової спроможності, доказом чого має стати валовий дохід за попередній фінансовий період (2021 рік) у розмірі не меншому, ніж очікувана вартість закупівлі (14,5 млн гривень).

Головою місцевої громади є Віктор Радько, переобраний у 2020 році за списком партії “Довіра” – місцевого політичного об’єднання, що контролюється представниками однойменної групи депутатів Верховної Ради. Голова партії – полтавський підприємець та політик Олег Кулініч. 

Залиште відповідь