Закарпатські медики витратять 1,6 мільйона на кросовери Renault Duster від бізнес-партнера Балоги
21.10.2022   //   135 Переглядів

КП «Рахівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Рахівської міської ради Закарпатської області 19 жовтня замовило за 825 тис грн ТОВ «Авто акорд» авто Renault Duster. 

Про це йдеться у «Прозорро».

Аукціон на купівлю кросовера Renault Duster 7 жовтня провело, також, КП «Міжгірський центр первинної медико-санітарної допомоги Міжгірської селищної ради. В “Прозорро” опубліковано намір укласти договір з  ТОВ «Авто акорд»  про придбання Renault Duster на 774 тис грн.

Згідно технічних вимог замовника та поданих учасниками специфікацій, обидві автівки мають однаковий тип та об’єм двигуна, потужність, витрату палива та ряд інших технічних характеристик і відрізняються лише об’ємом багажника і спорядженою масою. В Україні ціни від виробника на моделі Renault Duster коливаються від 598 800 до 747 600 грн.  

На обох аукціонах компанія-переможець з села Клячяново Мукачівського району ТОВ «Авто акорд» конкурувала з рівненським ТОВ «Вік партнер», засновником якого є Вікторія Красько. Досвід компанії у державних закупівлях щонайменше 6 років. Сума контрактів, переважно замовників з Рівненської області, понад 72 млн грн. Обидві компанії офіційні дилери Renault в Україні. 

Кінцевими берефіціарами ТОВ «Авто акорд» є Роман Романюк та Мирослава Токар. Компанія входить до «Групи родини Токар», де ключовими особами є бізнес-партнер родини Балог, екс-голова Мукачівської РДА, керівник районної організації партії «Єдиний Центр» Ілля Токат та його дружина Мирослава Токар. Також з групою, компанії якої зайняті у сферах оптової та роздрібної торгівлі різними товарами та нерухомістю і в АПК, пов’язані дочки Токаря, його племінники і інші близькі родичі. Бізнес-партнери групи – закарпатські нардепи Віктор Балога і Василь Петьовка. 

Роман Романюк головним чином пов’язаний з компаніями родин Токар і Балоги, зокрема через компанії, що входять в групу «ЗакарпатЄвроТранс», які надають послуги з перевезення вантажів і легкових автомобілів по Україні, Європі, Азії і СНД та низкою компаній, які є офіційними дилерами європейських автовиробників. 

«Авто акорд» один із головних фаворитів на держзакупівлях автопарку комунальних підприємств, органів місцевого самоврядування та держпідприємств у Закарпатті, обслуговування цих автівок та запчастин до них. На сьогодні сума контрактів компанії складає понад 120 млн грн. ТОВ фігурант судової справи з підозрою за ч.4 ст.191 КК України, через продаж автівок Renault Duster КП «Великоберезнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ужгородської міськради за завищеними цінами

 

Залиште відповідь