У Перечині за ремонт відділення лікарні віддадуть фірмі 2 мільйона, відхиливши дешевшу пропозицію від корупціонера 
21.10.2022   //   71 Переглядів

КП «Перечинська лікарня» Перечинської міської ради Закарпатської області 18 жовтня замовило ТОВ «ДІМ» капітальний ремонт будівлі стоматологічного відділення лікарні за 2,05 млн грн.  

Про це йдеться у «Прозорро».

За перемогу у тендері змагались ТОВ «Закарпатгарантбуд» і ТОВ «ДІМ». І хоча замовник у тендерній документації вказав, що єдиним критерієм відбору тендерних пропозицій є ціна, замовник капремонту надав перевагу дорожчій на 300 тис грн пропозиції ТОВ «ДІМ». Відмову пропозиції з нижчою ціною від «Закарпатгарантбуд» пояснили неповним пакетом тендерної документації – компанія не надала довідку про витрати за попередні роки та не змогла підтвердити наявність матеріально-технічної бази. 

Згідно даних з аналітичної системи You control, засновник і бенефіціар ТОВ «Закарпатгарантбуд» Іван Савчинець входить до реєстру корупціонерів під номером №45807. У жовтні 2012 року Мукачівський  міськрайонний  суд  засудив його до двох років обмеження волі та забороною на 1 рік і 1 місяць обіймати керівні посади у з’язку внесення недостовірних відомостей у документи та привласнення бюджетних коштів під час капремонту підвалу у спецшколі-інтернат в селі Домбоки Мукачівського району, який проводив «Закарпатгарантбуд». Вину Савчинець визнав. 

Засновниками компанії-переможця ТОВ «ДІМ» є мешканці Виноградова Олександр Ігнатишин та Ірина Любка. Компанія надає послуги з проведення капремонтів та реконструкцій комунальним закладам по усій Закарпатській області. Сума контрактів компанії складає 41,3 млн грн. 

Серед найбільших замовлень – реконструкція господарського корпусу під дитяче відділення у Перечинській лікарні за 8 млн грн; реконструкція системи постачання кисню у Виноградівській лікарні вартістю 2,2 млн грн, за яку, попри виявлені Держаудитслужбою порушення під час закупівель замовник заплатив майже у повному обсязі; реконструкція системи постачання кисню у Берегівській лікарні за 2 млн грн, під час закупівлі якої Держаудитслужбою теж виявлені порушення, але виконання договору по ній продовжується; ще одна реконструкція системи постачання кисню у Виноградівській лікарні за 2,7 млн грн

Власниця ТОВ «ДІМ» Ірина Любка раніше працювала медичною сестрою у стаціонарному відділенні Виноградівської лікарні і була підлеглою дружини свого бізнес-партнера Олександра Ігнатишина – Наталії Ігнатишин, яка обіймає посаду головної медичної сестри цієї лікарні. 

Залиште відповідь